fallback

Първият автомобил на Huawei ще струва 33 500 долара

Технологичният кросоуър излиза на пазара под марката Seres

Производителят на смартфони Huawei представи първия си автомобили. Това е кросоувърът SF5, който е разработен съвместно с компанията Cyrus, а ще се продава под марката Seres.

Размерите на на модела са дължина 4700 мм, широчина - 1930 мм, височина - 1625 мм и разстояние между двете оси - 2975 мм. С тези габарити той се приближава до Audi Q5.

В салона има комбинация от цифрови прибори, която се намира зад двуспицевия волан, а също така и елементи от дърво и метал. Сред особеностите на модела е външно осветление, люк на покрива и предни седалки с вентилация, нагряване и масаж.

Отчитайки връзката с Huawei, не е изненада, че автомобилът получава високотехнологична информационно-развлекателна система. Тя се свързва със смартфон за броени секунди и автоматично предава музика и навигационна информация между двете устройства. Системата се управлява и с гласови команди.

SF5 е оборудван с радар с милиметров диапазон, ултразвукови датчици и различни камери. Те осигуряват адаптивен круиз-контрол, асистенти за движение в задръстване, аварийно спиране, поддържане на лентата на движение и предупреждение за опасност от челен сблъсък.

Кросоувърът разполага с 1,5-литров двигател с 4 цилиндъра, който работи като генератор и захранва акумулаторната батерия. Тя зарежда два електромотора със съвкупна мощност от 543 к.с. и 820 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.

Благодарение на трансмисията с увеличен пробег SF5 изминава до 180 км само на ток и на 1000 км общо. Автомобилът може да действа като акумулатор, което му позволява да зарежда всичко от телевизор до електромобил.

Още снимки на първия автомобил на Huawei - вижте в галерията:

Премиерата на на кросоувъра се състоя на автосалона в Шанхай, а продажбите ще стартират в някои от магазините на Huawei в началото на следващия месец. Цените на автомобила започват от 33 500 долара.

Снимки: 

fallback
  • #6
    Христо ( преди 3 години )
    Все пак Huawei са единствената марка, която заслужи толкова много внимание от страна на Доналд Тръмп та дори и забрани и извиване на ръце през Google.Да оставим настрани:1) телекомуникациите като оборудване в държавни и други институции2) борбата за 5G чипсетите и патентните такси за 25 години и който ги взема ще е много добре, а САЩ не обичат да делятДо коментар 6 - може и да не стане нищо от колата, но моето лично мнение е: едва ли не става нищо от марката Хуавей :)
  • #5
    Даниел ( преди 3 години )
    Еми щом мислиш, че телефоните на huawei са зле, представям си, колко гънки имаш на зърното леща, което се намира във празновъздушното пространство в главата ти.
  • #4
    strikercho ( преди 3 години )
    Хахах! Викат си, като не можем с телефоните, ще се пробваме с коли! Като вградена екстра вероятно ще има директен доклад за разговорите до КПП и от вентилацията ще излъхва Ковид-19.
  • #3
    Даниел ( преди 3 години )
    Щом има нещо общо с Huawei, значи трябва да е топ, като качество. Жалко че сигурно няма да се продава в Европа, за България да не говорим.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Щом има телевизор, ще го лапат като топъл хляб.
  • #1
    RD ( преди 3 години )
    Аз искам автомобил от доказан производител като Siemens или Electrolux например.
fallback
Последни