fallback

Porsche Taycan постави още 13 рекорда

Електрическият седан се представи впечатляващо на писта (ВИДЕО)

Още преди дори да разкрие Taycan, компанията Porsche обяви, че този модел е поставил рекорд на "Нюрбургринг" за най-бърз изцяло електрическия седан. Това обаче явно се струва недостатъчно на производителя от Щутгарт и той продължава да записва впечатляващи постижения с електромобила.

Този пък Porsche изпрати две машини на пистата "Брандс Хеч" във Великобритания, където те постигнаха цели 13 рекорда за издържливост. Компанията използва версията 4S, за да запише най-добри постижения за време за изминаване на 50 км, 100 км, 500 км, 500 мили и 1000 км при потегляне от място.

Освен това, Taycan 4S постигна рекорд за изминато разстояние за 1 час - 98,192 км, както и за изминаване на 200 км, 100 и 200 мили. Подобрени бяха и най-добрите постижения за пробег от 3 часа - 252,356 км, 6 часа - 450,065 км и 12 часа - 915,762 км. Преди това седанът влезе в Книгата на рекордите Гинес за най-дълъг дрифт с електромобил.

Версията 4S предлага мощност от 570 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Над нея е разположен Taycan Turbo S, който развива 761 к.с. и вдига 100 км/ч от място за 2,8 секунди. Базовият вариант развива 470 к.с., като ускорението при него отнема 4,5 секунди.

Снимки и видео: Porsche

fallback
  • #8
    TSLA ( преди 3 години )
    Супер шаси, спирачки и всичко. Но при кола от второ поколение (Car 2.0) харабията е който прави харабийски клетки на първо място, а на второ и трето са контролерите и електродвигателите. И това не е Порша ;)Рекордите искат времена, не колко мм са ти фугите
  • #7
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Неввежеството е сила мощна.Порше и тесла са два различни инструмента.Хубаво е човек да се завърти в музея на Порше в Цуфенхаузен, да види какво са правили и как ще го правят и с какво качество.Аз пон видях там тайкана преди три години като прототип.И всичко е префектно качество, което фирмата за почистване сглобяваща теслите няма да достигне никога.
  • #6
    FXXK ( преди 3 години )
    Хансовете винаги са били добри в безсмислените рекорди, забравили са да добавят и най-добри времена за 150 км, 250 км, 350 км, 450 км, и после за 175 км, за 275 км, за 375 км... А за най-малък багажник и най-тесен втори ред седалки рекордите на Туркан? А за най-смешно разстояние изминато в студено време при спортно шофиране - около 160 км с пълна батерия? Ама да, купете си Туркан щото може да ускори 18 пъти поред без загуба на мощност, щото на една кола нищо друго не и трябва освен 18 поредни ус
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    А така швабен! Блъскай коментари, громи немските шваби - ще ми правят те рекорди!! Друго си е Тесла-та, дето още я няма!!
  • #4
    Q ( преди 3 години )
    Горките. Вече са смешни.Всеки бизнес е до време.Единственият им шанс е някой китаец да ги откупи от VW.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    98 км/ч. Голям рекорд! Преди век бих се впечатлил. Явно става дума за рекорд на конкретна писта, което е едното нищо.
  • #2
    Гоуст ( преди 3 години )
    А изминава ли вече повече.от 400км с едно зареждане или не?
  • #1
    Хамериканеца ( преди 3 години )
    Да бързат с рекордите, че скоро като излезе Тесла Плейд, никой няма да си спомня за това Порше!
fallback
Последни