IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SsangYong умира, но нов Rexton ще има

Корейският кросоувър получава нов дизелов мотор

Корейската компания SsangYong Motors потвърди, че на 4 ноември ще представи новото поколение на флагмана си - всъдехода Rexton. Той ще получи името "All New Rexton", въпреки съмненията на мнозина, че това не е нова генерация на модела, а за сериозна модернизация на сегашния.


SsangYong Rexton


Производителят публикува две скици на автомобила, с които загатва неговия дизайн. От SsangYong допълват, че новият Rexton "съчетава очарованието на истински всъдеход и градска изисканост, като залага на смел и впечатляващ външен вид".

На изображенията се вижда огромна решетка на радиатора и напълно светодиодни фарове. Задната част на кросоувъра е променена основно, като се виждат светодиодни светлини и големи букви с името на модела. Той ще получи медийна система с изкуствен интелект, а в комплекса от асистенти на водача е включен адаптивен круиз-контрол.

Технически подробности за новия SsangYong Rexton липсват, но се очаква, че автомобилът ще бъде оборудван с нов 2,2-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, който отговаря на стандарта за вредни емисии Euro-6 и е свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия.


SsangYong Rexton


В момента марката SsangYong Motor принадлежи на индийската корпорация Mahindra & Mahindra, която прави опити да се отърве от нея, тъй като носи огромни загуби. Кандидати за закупуването на бранда обаче явно няма.

Снимки: SsangYong Motor

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    някаква сотаджийска фирма си е купила двайсетина, извън нея не знам къде си ги срещал... От началото на 2020 има четири регистрирани SsangYong, и от тях две са май пикапчета
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам дали заради промоции или какво , но последно време срещам "доста" броики от модела "Тиволи"