IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota GR Yaris RS: стандартен мотор и спортно шаси

Спортната версия повтаря хот-хеча само на външен вид

В началото на годината Toyota представи истински звяр – хот-хеч с 3 врати GR Yaris, който е оборудван с турбомотор с обем 1,6 литра, развиващ 272 к.с. и 370 Нм. Двигателят е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, като е разработен от спортното подразделение на марката Gazoo Racing.

Toyota GR Yaris RS


Сега компанията пуска на пазара опростена версия - Toyota GR Yaris RS, която запазва каросерията с 3 врати и подобрената аеродинамика (в гамата на стандартния модел няма вариант с 3 врати). Технически новият автомобил повтаря стандартния модел.

Версията RS е с предно предаване, като се задвижва от 3-цилиндров бензинов атмосферен мотор с обем 1,5 литра. Мощността му е 120 к.с. и 145 Нм. Трансмисията Direct Shift е механична първа скорост за тръгване, но работи като вариатор при останалите предавки. Окачването е като на пълноценен хот-хеч - отзад е независимо с разширени калници и 18-цолови джанти под тях.

Toyota GR Yaris RS
Toyota GR Yaris RS


Отсъствието на задвижване на четирите колела и турбомотор се отразява на теглото на модела. RS-версията тежи със 120 кг. по-малко от хот-хеча (1130 срещу 1250 кг). Динамичните характеристики засега не се съобщават, но от Toyota вече приемат поръчки за модела. На първо време той ще се продава само на пазара в Япония.

Снимки: Toyota


0 от 500