fallback

Новият Lexus IS ще получи V8 с 471 коня

Спортната модификация отпада от гамата на модела

Новото поколение на Lexus IS, коeто ще се води моделна година 2021, ще получи V-образен двигател с 8 цилиндъра. От гамата на модела обаче отпада спортната модификация IS F, съобщава японското издание Best Car.

Според информациите до момента, ръководството на Lexus е взело решение да оборудва седана с 5,0-литров V8 двигател, който ще развива мощност от 471 к.с. Същият мотор се поставя на купето  LC 500 и на RC F.

Вече е известно, че спортна версия IS F не се предвижда за модела, така че модификацията Lexus IS 500 ще е най-мощната в гамата. Инженерите на Lexus са на мнение, че този вариант ще предлага превъзходно поведение на пътя и комфорт при дълги пътувания, без да бъде оборудван със спортно окачване и по-остри настройки на управлението.

Твърди се, че бъдещият седан ще използва сегашната платформа на модела, която ще бъде съществено доработена. Това обаче не е сигурно, тъй като компанията може да разчита на архитектурата TNGA на Toyota, която беше създадена за екологични автомобили.

От Toyota нееднократно декларират, че целта пред компанията е пълна електрификация на моделната гама. Затова не се изключва възможността, новият Lexus IS да получи и помощ от електромотор, което ще го превърне в хибрид и ще го направи по-екологичен.

Снимки: Motor

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Красива , луксозна и изключително здрава. Затова държи цена колкото 2 бмв-та същия клас и година
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-красивия и спортно изглеждащ седан в този клас,от европейските само Audi A4 най-новото му е конглокенция.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Колко е грозна, не е истина.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Със сигурност ще има и хибридна версия, също както при новия LC500h, което значи 3.5 V6 + електромотор.
  • #1
    Владо ( преди 3 години )
    Рядко красив автомобил.Адмирации!
fallback
Последни