fallback

Британци хвърлиха ръкавицата на Tesla Roadster

Ariel показва готовия Hipercar през септември, моделът ще има мощност от 1180 коня

Компанията Ariel е прочута със своите супер леки и "голи" спортни автомобили. През септември обаче британците ще представят съвсем различен модел - електрическия Hipercar. Той ще се конкурира с Tesla Roadster и Pininfarina Battista. Компактното купе се отличава с агресивен дизайн с отварящи се нагоре врати.

Купето със задвижване на четирите колела ще бъде оборудвано с четири електромотора, по един на всеки мост, които развиват сумарна мощност от 1180 коня и 1800 Нм максимален въртящ момент. Ariel Hipercar ускорява от място до 100 км/м за 2,4 сек, а до 160 км/ч - за 3,8. Максималната му скорост ще бъде ограничена на около 257 км/ч, което, разбира се, е по-малко от това на конкурентите.

Затова пък електрическият суперавтомобил, който дебютира като голо шаси през 2017 година, ще бъде изключително лек и ще има отлично управление, твърдят създателите му. Освен това за ежедневно шофиране ще бъде възможно двата предни електромотора да бъдат изключени, което ще намали мощността на купето до 590 коня.

fallback
  • #5
    Помак ( преди 4 години )
    А Ахмед Мерчев направи най-добрият електромобил с 5000 конски сили, но вие пишете само за чужди разработки.
  • #4
    pdoynov81 ( преди 4 години )
    Ще дебютира през 2017та, да? И е с четири моста, т.е. с 8 колела?
  • #3
    .. ( преди 4 години )
    "ще бъде оборудвано с четири електромотора, по един на всеки мост"Както казва колегата #1 мостовете явно са 4.Такива са ни "журналята" :) или преводачите. Нито единия, нито другия има акъл за професията, която работи, за желание и дума не може да става.А редакторите... тях ги няма, няма пари за редактори.
  • #2
    TSLA ( преди 4 години )
    Единственото нещо, което някой може да хвърли на Тесла, е презервaтив. За да е по-безопасно.
  • #1
    Неук ( преди 4 години )
    Колко моста има кола с четири гуми два или четири. Според мен са два. Ама в статията казват по един ( от 4 ) двигател на мост.
fallback
Последни