fallback

Ferrari представи новото си купе Roma

Суперколата ще вдига 100 км/ч от място за 3,4 секунди

През последните дни се появиха слухове, че Ferrari подготвя премиерата на ново спортно купе, изградено на базата на кабриото Portofino. Те се оказаха истина и италианската компания представи най-новия си модел, който е получил името Roma.

От Маранело уточняват, че кръстеният на италианската столица модел представлява едновременно почит къ Вечния град и отправка към 60-те години на миналия век. Дизайнът на купето трябва да припомня епохата на "долче вита" (сладък живот), в която се появиха култови модели на Ferrari, в това число семейството 250GT (Berlinetta Lusso и 250GT 2+2).

Новото купе е запазило 3,9-литровия V8 двигател, който развива мощност от 620 к.с. и 760 Нм, като в случая той е съчетан с нова 8-степенна роботизирана скоростна кутия, разработка на Ferrari. Тази трансмисия е с 6 кг. по-лека от предишния "автомат" със 7 предавки, като предлага и по-бързо превключване. Нова е и изпускателната система на автомобила.

Теглото на Roma е 1472 кг., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а до 200 км/ч - 9,3 секунди. Максималната скорост е 320 км/ч. За първи път "гран турър" на Ferrari получава система Side Slip Control с 5 позиции. Освен това, автомобилът може да се похвали с активен спойлер, интегриран в задното стъкло и система Dynamic Enhancer, която регулира работата на спирачките в зависимост от условията на пътя.

Още снимки - вижте в галерията.

Интериорът на спортното купе предлага напълно нова концепция, тъй като са направени две отделни капсули за водача и спътника му. Roma има нов волан, 16-инчов приборен панел (диагоналът на мултимедията е 8,4 инча), както и специална функция "комфортен достъп". Благодарение на нея колата няма нужда от дръжки на вратите. Има и допълнителен дисплей за пътника до шофьора.

Снимки: Ferrari

fallback
  • #8
    Райдерс ( преди 4 години )
    Хм, дизайн за не типично ферари за мен, добре тэрсят нещо от миналото, но не ми допада тази препратка и са избягали от истината. Дисплей за вдача е много добра идея, браво, има ли и други модели с такава умна екстра?
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-накрая една красива и елегантна кола!
  • #6
    RD ( преди 4 години )
    То без дръжки на вратите всеки може. Да махнат колелата, ако могат.
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Не носи ду.ха на Ферари? Аз като я гледам не виждам нищо друго освен типичен италиански дизайн и доста Ферари усещане в интериора.
  • #4
    Макарон ( преди 4 години )
    Както е казал 2рия другар, доста прилича на АМ, за мен визията не носи духа на Ферари като например 458,488, La Ferrari ,F12 и т.н.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Ненадминати са.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Леко напомня на Астон М.
  • #1
    jklj ( преди 4 години )
    УАААУУУУУ!!!!
fallback
Последни