fallback

Следващото Audi на ток свали камуфлажа

Премиерата на крос-купето E-tron Sportback е съвсем скоро

Компанията Audi подготвя премиерата на втория си електрически автомобил. Това крос-купето E-tron Sportback, което представлява версия на познатия ни SUV e-tron.

Представянето на модела явно е съвсем близо - най-вероятно по време на автосалона в Лос Анджелис през ноември, тъй като прототип на електромобила без почти никакъв камуфлаж бе заснет по време на финалните изпитания. Леко са прикрити единствено фаровете и задните стъкла.

E-tron Sportback се отличава от стандартния модел по линията на покрива и по оформлението на задната част. Новият модел е получи различен спойлер и преработена оптика. Някои външни елементи подсказват, че това може да бъде и всъдеходната модификация Allroad.

Прототипът е оборудван с камери вместо външни огледала, както и при  e-tron. Очаква се, че те ще остават и при серийната версия на електромобила, поне за версията в Европа. Интериорът на крос-купето няма да се отличава от този на обичайния e-tron.

Същото се отнася и за задвижващата система, която ще бъде с два електромотора. Те развиват 355 к.с., но при активиране на режима за ускорение Boost Mode мощността се увеличава до 402 к.с. В този случай Audi e-tron ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди, като се очаква същият резултат да запише и версията  Sportback.

Пробегът не е от най-впечатляващите - 348 км., но системата за бързо зареждане от станция с мощност 150 кВт ще позволи да се добавят 87 км само за 10 минути.

Снимки: Insideevs.com

fallback
  • #3
    Градинар ( преди 4 години )
    *** много голям праз начи
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    *** пък винаги е 'най-умен' от всички. Но нито има пари за употребена смехория като i3, нито ще тръгне по-далеч от 200 км с VW-то, защото винаги го мързи, нито пък е виждал Порше на живо.Прочел две книги на диагонал, изкарал един професионален бакалавър и се смята за цар. Това сме ние, само знаем да мрънкаме и да се оплакваме от абсолютно всичко.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Великите немски инженери които правят коли от 100г. и разполагат със стотици милиарди капитал не могат да направят ел. кола която да бие параметрите на Tesla от 2012г.А Тесла се появи от нищото само преди 10 години и разказа играта на всички. Това е доста разочароващо. А лично отчаквах да видя сериозни алтернативи още преди 5-6г. от Япония и Европа. Но за съжаление и до днес - виждаме едно голямо нищо.Виждаме само някакви смехории като BMW i3, VW-ta със 200км пробег и Porsche за 300К. евр ...
fallback
Последни