fallback

Toyota пуска юбилеен Land Cruiser за 89 040 долара

Модификацията Heritage Edition излиза в серия от 1200 бройки

Японският производител Toyota пуска на пазара специална серия на всъдехода си Land Cruiser. Тя ще се казва Heritage Edition и е посветена на 60-годишнината на легендарния модел.

От автомобила ще бъдат произведени само 1200 бройки, като цената на всяка е 87 645 долара. Още 1395 долара клиентът ще трябва да доплати за доставката на автомобила до дилъра, от който е поръчан. Така това ще бъде най-скъпата версия на модела, който в момента в най-високото ниво на оборудване в Щатите се предлага за 86 710 долара.

Всички автомобили от юбилейната серия получават специална изработка на екстериора и интериора, които са отбелязани със специална табелка с надпис Land Cruiser. На външен вид Toyota Land Cruiser Heritage Edition може да бъде разпозната по 18-цоловите си джанти в бронзов цвят, решетката на радиатора с черни акценти и специалните кантове на фаровете и на светлините срещу мъгла.

Салонът на всъдехода е направен от черна естествена кожа с контрастна бронзова линия. Има още стелки, които са подходящи за всички сезони, както и фирмени емблеми, които обозначават принадлежността на автомобила към специалната серия.

Технически автомобилът не е променян, като под капака му е поставен познатият 5,7-лиjров бензинов V8 двигател с мощност 381 к.с. Той е комбиниран със стандартна 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Toyota

fallback
  • #1
    Хери Пуси ( преди 4 години )
    Снимката на интериора е от GT86
fallback
Последни