fallback

Колко изминава новата Kia Soul EV (ВИДЕО)

Тест в Норвегия показа пробег от 430 км със скорост 90 км/ч

Някои от нейните "сестрински" модели са базирани на специални платформи за "зелени" автомобили, но това по никакъв начин не се отразява на новата Kia Soul EV. Батерията й от 64 кВт/ч е голяма и задвижващата система ефективно използва това. Официалните цифри за пробега се различават по света. В Америка, например, според EPA моделът изминава 391 км., а според WLTP пробегът е с 15% по-голям.

Бьорн Ниланд изкара изцяло новия електрически автомобил на тест в Норвегия и постигна 430 километра при почти постоянна скорост от 60 км/ч за 4 часа и 39 минути. На някои пазари, където времето е по-добро, пробегът може дори да бъде по-висок от този.

В някои страни моделът се предлага със стандартна батерия с капацитет от 39.2 кВтч, която осигурява пробег от 277 км. В този случай имаме малко по-добра консумация на енергия от 145 вата/час спрямо 157 вата/час, но и по-малка мощност - 136 срещу 204 конски сили. В резултат на това ускорението до 100 км/ч отнема повече време. Бьорн разкрива лесен трик, по който да разпознаем двете версии - тази с батерията от 64 кВтч има червена емблема "Soul" на капака, а при базовата модификация тя е сребърна.

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Е, че то 6 е като 9 бе, само че обърнато на обратно. В тая ауто к0медия имам чувството, че са събрани от кол и от въже списвачите! Тестът за назначаване е бил неграмотност и липса на обща култура! Виждам, че някои успешно са го преминали и са ги назначили.
  • #3
    ОМ ( преди 4 години )
    kWh се изписва, не kW/h.
  • #2
    Любопитно ( преди 4 години )
    Последно при 60 километра в час или при 90 км в час пробегът е 430 км? В анонса пише едно, а в статията съвсем друго.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Аритметиката не излиза!
fallback
Последни