fallback

Камери правят ремаркето ви прозрачно (ВИДЕО)

С тяхна помощ шофьорите виждат всичко, което става зад него

Според мнозина експерти, а и шофьори, лошата видимост е един от основните недостатъци на съвременните автомобили в сравнение с по-старите, по-традиционно проектираните. Няколко компании вече са представили различни технологични решения, за да подобрят общата видимост, включително прозрачна A-колона и дори прозрачен преден капак, който сега е опция за изцяло новия Range Rover Evoque. Базираният в Париж автомобилен доставчик Valeo направи още една стъпка напред, като въвеждайки технология, която ви позволява да виждате през вашето ремарке или каравана.

Така наречената XtraVue Trailer система дебютира онзи ден на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Тя използва няколко камери, монтирани в задната част на автомобила и задната част на ремаркето или караваната. Изображението от всички източници се комбинира в едно еднородно, което показва какво се случва зад превозното средство на допълнителен малък дисплей някъде на централната конзола. Цялостната идея е блестяща, но може би е по-добре устройството да бъде интегрирано в информационно-развлекателната система и да използа нейния дисплей. Това, вероятно, е в процес на разработка.

Според Valeo, маневрирането с тази система трябва да бъде "по-лесно от всякога, независимо от размера на ремаркето или караваната, които се теглят", като шофьорите лесно "сменят лентите на движение, дават на заден ход и паркират, с пълен контрол над околната среда."

 

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Как са се оправяли досега хората с ремаркета, полуремаркета и прицепи, не знам.
fallback
Последни