fallback

Новогодишна изненада за българските шофьори в Гърция

От утре някои магистрални такси в южната ни съседка скачат до 150%

Неприятна изненада очаква българските шофьори, избрали да прекарат новогодишните празници в Гърция. От 1 януари магистралните такси в южната ни съседка се увеличават чувствително, припомня в. Kathimerini.

 

Всички оператори на платени пътища прибягват до увеличения в тарифите, но най-съществена за българските туристи е промяната по магистрала Игнатия, която свързва Александруполис и Кавала на изток през Солун с градовете по Йонийското крайбрежие и остров Лефкада.

Платените участъци по нея вече ще се таксуват не по 3, а по 5 евроцента на километър. Освен това се променя самият начин на измерване, така че за някои отсечки повишението ще е драстично. Така например на пункта за таксуване Неа Мелгара (първия след Солун в посока юг) вместо досегашните 1.20 евро занапред ще се плащат 2.98 евро, или със 150% повече, изчислява Kathimerini. Участъкът от Янина до ферибота в Игуменица поскъпва от 2.10 до 3.42 евро.

Поскъпвания има и при операторите на различните части от магистралата Патра - Атина - Солун - Евзони на македонската граница. Срещу увеличенията на таксите по нея имаше доста съпротива на политическо ниво, стигнала дори до парламента. Засега обаче няма информация поскъпването да е отменено.

 

fallback
  • #7
    анонимен ( преди 5 години )
    Всяко лято пътувам София-Кавала през Илинден Екзохи, Драма, Кавала. Ако не бързаш това е един приятен път без трафик, без опасни завои и изпреварвания, широк като за 4 коли.
  • #6
    анонимен ( преди 5 години )
    Почти всички гръцки магистрали имат безплатна алтернатива!И по тези безплатни алтернативи няма и една дупка...за разлика от БГ герберски те шитни...Единственото "неудобство" на алтернативните е множеството населени места и ограничения на скоростта.
  • #5
    анонимен ( преди 5 години )
    Браво на гърците.Прошляците са си седят в крадливата държава.
  • #4
    sports_sedan ( преди 5 години )
    На гърците не им трябва туристи които немогат да платят 10лв пътна такса. Евала така се прави туризъм, не като нас 2 лв нощувка и идват сякакви мал.оумници от цял свят да оси.рат и оповръщат всичко.
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    ГЪРЦИЯ ОТВРЪЩА НА УДАРА. НИЕ НЯМАМЕ ПЪТИЩА А СЪБИРАМЕ ГОЛЕМИ ТАКСИ .А ТЕ ИМАТ ПЪТИЩА И НЯМА КАК ДА НЕ ГИ УВЕЛИЧАТ.ПОТЪРПЕВШИ ОТНОВО СМЕ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ДЕЦА НА ДЕМОКРАЦИЯТА...............ВЕСЕЛИ ИЗНЕНАДИ
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Ти проверявай, братле. Аз съм в Атина и снощи го гледах това по новините. Честито
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Отменено е,инфото ви е старо проверявайте преди да пишете
fallback
Последни