fallback

Daimler ще закупи 10 % от Tesla

Daimler и американската фирма Tesla Motors, специализирана в производството на спортни електромобили, подписаха споразумение за сътрудничество.

Според него немската фирма ще инвестира в американския производител на електромобили и ще използва вече готови технологии на американците. Предвижда се Daimler да получи 10% от акциите на  Tesla, както и място в борда на директорите на фирмата.  Daimler и Tesla вече работят върху съвместни проекти за използване на литиево-йонни акумулатори при електромобилите Smart, които ще се появят в скоро време. В бъдеще двете фирми ще разработват съвместно освен акумулатори, също и платформи за електромобили. Daimler ще започне серийно производство на електромобил на базата на Mercedes-Benz B-Class още през 2010 г. Към 2012 година колата вече ще бъде с литиeво-йонни акумулатори. От своя страна Tesla вече произвежда един спортен електромобил, роудстер който с едно зареждане на батериите изминава над 300 км. и се ускорява до 100 км/час за 3.9 секунди. От 2011 г. американската фирма ще пусне в серийно производство и електромобил седан, наречен Tesla Model S, който ще струва в САЩ два пъти по-малко от роудстера – 50 000 долара.
Тагове:
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    *** теслата-Тесла малко го закъсват-затова продават на даймлер 10%-те пък уъсещат че това е бъдещето и че ще има продажби-та да компенсират малко загубите симежду другото във всяка държава си е напълно различно-примерно в англия са луди да купуват сузуки-там продажбте на сузуки сигурно са най много-без да имат кой знае какви модели-а аз винаги съм смятал че сузуки е *** ташака-май само за моторетки ги бива-ама и това не става
  • #5
    Lzarov_sf ( преди 15 години )
    пич,една забележка.Ако имаш предвид Hyundai,тази есен пускат не един,а два хибрида,и двата с Li-ion.В Европа не го усещаме,но в USA от няколко години направо се води "война" между Toyota и Hyundai.
  • #4
    Nabludatel ( преди 15 години )
    Тая работа намирисва на арабски саботаж! Арабите - производители на петрол контролират с акциите си Даймлер, а Тесла е първия в света реален и успешен изцяло електрически автомобил.Направете си сами изводите!
  • #3
    conrad ( преди 15 години )
    Чак през 2012 щели да пуснат Li-ion акумулатори,ле ле...Този септември корейците пускат техния хибрид с такива акумулатори,а като че ли сме сме 2009-та.
  • #2
    RWD ( преди 15 години )
    Всичко е въпрос на пари. Отдавна го няма романтизма от началото на 20 век, когато всеки е правил колите си сам и се е гордял с това. Много по-изгодно е да се взима ноу-хау на готово.
  • #1
    slepus ( преди 15 години )
    Затлъстелите немци не могат да тичат...първо Порше а сега и Даимлер гледат в чуждата паничка.
fallback
Последни