fallback

VW залага все повече на компактни двигатели

Производството на двигатели в групата Volkswagen се насочва към все по-малки, компактни, но в същото време и по-мощни агрегати.

Най-новото идва от бензиновия 1.2 TSI и дизеловия 1.6 TDI. Сега тези два агрегата ще бъдат включени в серийното производство на най-новите поколения  Golf и Polo. Турбобензиновия двигател с обем 1.2 литра с директно впръскване на горивото е най-новото допълнение на семейство TSI. Макар с относително малък работен обем, този двигател предлага мощност от 104 к.с. и максимален въртящ момент от 170 Nm, наличен още от 1500 об/мин. Ефективността е повишена чрез намаляване на триенето и размерите на двигателя. Той е с алуминиев картер и подобрена горивна камера. Този двигател е създаден на базата на  1.4 TSI, който три последователни години е „Двигател на годината” в своя клас. Новият дизелов  1.6 TDI ще бъде базисен двигател и при Polo и при Golf. Този двигател ще се предлага с различни версии на мощността. При Polo тя ще започва от 74 к.с, при Golf от 89 к.с. Ще има и версия с мощност 104 к.с. Този двигател сега ще служи за основа на всички бъдещи четирицилиндрови дизелови двигатели на групата VW. Двата компактни двигатели бяха демонстрирани на наскоро проведения във Виена 30-ти Симпозиум по автомобилни двигатели. Там стана ясно и това че те ще бъдат серийно монтирани на моделите Golf и Polo за Европа още през есента на тази година.
Тагове:
fallback
  • #7
    Stefan ( преди 15 години )
    Тук явно не си разбрал кой кого купува ,на пазара в момента са наи-стабилни VW незнам от каде ти доиде на ум, че ще изпаднат в ситуацията на опел,но няма проблеми простено ти е че не разбираш от коли и не ти е това занимание.За TSI моторите мога да изкажа само суперлатви имам реална представа за 1,4 -122,140,160 конски сили както и 7st. DSG.Поздрави!
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ще бъде ако имат пари да го направят . Затънали са до ушите , няма банка в Германия която да се съгласи да им отпусне пари защото дължат 9 милиарда заеми. Даже и правителството неможе да им съдейства пред банките но затова пък Порше ги купи зада не изпадат в ситуацията на Опел
  • #5
    гти ( преди 15 години )
    следващите двигатели за Golf (и то GTI) ще бъдат 0.1 литровия едноцилиндров двигател с 5 турбо компресора,ракетно гориво и мощност 30 к.с :)
  • #4
    ADAC ( преди 15 години )
    Как не ги е срам да го споменават този 1.6 TDI,от 2006 аха,аха да го пуснат,само кьорфишеци,лъжци!Щеше да е уж за Голф 5,нещастници!
  • #3
    ваньо ( преди 15 години )
    а цената-200 000 EUR
  • #2
    щео ( преди 15 години )
    ще очакваме 5милилотрови двигатели с 15 турбини прикрепени на велосипед с чадър отгоре- мощността ще е 3к.с
  • #1
    EmoXide ( преди 15 години )
    Та значи към 2015г., да очакваме 125, 250 и 500 кубиковите агрегати от моторспорта, с мощности мужду 110-180 к.с....
fallback
Последни