fallback

Обмисля се банкрут на GM

Макар GM да се надява на споразумение със синдикатите, кредиторите и дилърите преди 1 юни, има и вариант за обявяване на банкрут преди това.

Първи юни е крайният срок поставен от администрацията на президента Обама на GM да постигне преструктуриране и промяна. Още сега обаче групата и Министерството на финансите на САЩ (Treasury Department), обмислят и вариант за прилагане на спешен план включващ банкрут. Целта е ако не се постигнат споразумения с кредиторите и синдикатите, фирмата да премине през бърз съдебен процес на преструктуриране в условията на банкрут, и така да се намалят до минимум загубите за GM, твърди вестник New York Times. Целият процес може да бъде завършен за около 2 седмици, което ако се случи би било прецедент за фирма с големината на General Motors. Един от вариантите за действие е да се раздели GM на две фирми. Едната ще се образува от най-успешните подразделения на GM и в същото време ще бъде освободена почти изцяло от старите задължения на групата. Втората фирма ще обедини всички проблемни производства и дейности и най-вероятно ще бъде ликвидирана в рамките на няколко месеца или година. При такова развитие акционерите ще загубят значителни капитали.
Тагове:
fallback
  • #6
    u6zc ( преди 15 години )
    dobre de i pri drugite ima kriza ama samo amerikancite,fransetata i italiancite sa zastra6eni ot *** pomislete malko za6to
  • #5
    УСА ( преди 15 години )
    Maсовото амриканско автомобилостроене е нефективно , и произвежда замърсяващи и тежки автомобили... всяка фирма която прави глупости заслужава да фалира... в това няма нищо лошо...след 5-6 години ще се възродят марките с нов имидж и, лице итехнологии....
  • #4
    хах ( преди 15 години )
    Краят на кенефите наближава...хАХхах
  • #3
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Какво са ти виновни Форд, Опел и останалите? Че реализират добри печалби ли? Американския комунизъм доведе успешни филиали до фалит. И ние бяхме в това положение, когато натрупахме външния дълг и живеехме вижот на заем.При американците е същото само дето те сами си забиха ножа във врата.Кой каквото си направи и най-големия му враг не мжое да му го причини.ГМ е американския Кремиковци!
  • #2
    apostol ( преди 15 години )
    Тъй като на този свят всеки получава точно това, което заслужава, и Форд, и Крайслер, и Опел и пр. си получиха заслуженото. Наказани бяха за безграничната си алчност, която е всъщност в основата на сегашната финансова криза. Как може да се искат десетки хиляди евро за някакви допотопни таратайки?! Нека сега всичките тези автомобилни компании да вървят на ***! Там, където отдавна им е мястото.
  • #1
    Mamatasitrakis ( преди 15 години )
    Sasipaha hubavata darjava...
fallback
Последни