fallback

Показаха новата AC Cobra

AC Cars показа последното превъплъщение на класическия си автомобил Cobra.

Тази най-нова версия е наречена MKVI и е с двигател на Corvette и спирачки от Porsche.  AC Cars сключиха „дългосрочен стратегически съюз” с немската фирма Gullwing GmbH, която ще произвежда новите модели на AC Cars в своя завод в град Хейда. Cobra MKVI ще се произвежда ръчно, каросерията ще бъде частично от алуминий. Колата ще се предлага само с двигателя V8 от Corvette, с обем 6.2 литра и максимална мощност 437 к.с. при версия GT и 647 к.с. при версия GTS. Със собствено тегло от само 1025 кг, динамичните показатели на най-новата Cobra са впечатляващи. От място до 100 км/час версия GTS ускорява за 3.3 секунди. Все още почти нищо не се знае за новото окачване на колата. От AC Cars съобщават единствено, че е на базата на окачването при състезателен автомобил, но е пригодено за движение по обществените пътища. Спирачките от Porsche са с вентилирани дискове с размер 332 мм отпред и 298 мм отзад. От AC казват, че новата MKVI е създадена на базата на Cobra която е победител в надпреварата Le Mans. В конструкцията правят впечатление малките „крила на чайка” над вратите, които могат да се отварят за да улеснят влизането и излизането от автомобила. Колата може да се превърне и в открит кабрио автомобил, когато тези панели се отстранят напълно. Cobra MKVI ще има официалната си премиера на автомобилното шоу Top Marques в Монако, което се открива на 16 април.   
Тагове:
fallback
  • #10
    hm ( преди 15 години )
    Ама за годинките ще ме извиняваш ама съм на 33 синко:)
  • #9
    hm ( преди 15 години )
    Извинявам се тогава:)
  • #8
    Snaky ( преди 15 години )
    Ако и ти си беше помъчил кифлата малко щеше да видиш, че коментара ми е към този,който е писал след теб и който се е обърнал към теб, ама няма значение, това не се отдава на всеки... А за need for speed не се притеснявай, наиграл съм се още ти като си бил първолак.
  • #7
    hm ( преди 15 години )
    Говоря за кобра,все пак става въпрос за нея във статията!Къде прочете че съм писал къде я правят и каква е фирмата по народност!Не си остроумен,колко време си мъчи кифлата да го напишеш това изречение,бягай на need for speed-da да си дрънкаш моето момче!
  • #6
    Snaky ( преди 15 години )
    Само дето AC Cars са британска фирма, ама карай да върви
  • #5
    До hm ( преди 15 години )
    Удоволствие на прав път??? Дизайна е стар, събрали са части от 10 марки за да я направят, затова няма серво сигорно, немогат да ги сачетаят, но това е най-малкия проблем, ПРОБЛЕМЪТ на тази кола е че е американска :)
  • #4
    hm ( преди 15 години )
    Това е кола за мъже,няма подпомагащи системи,само купе,мощен мотор и това е!Май нямаше и серво на волана!!!Правено си е за щатите,за прави пътища каквито имат само там,кола за удоволствие:)
  • #3
    187 ( преди 15 години )
    Страшна кола.Оригиналния "widow maker".Не бих се наел да карам такова, колкото и гот да е.
  • #2
    Бакалов ( преди 15 години )
    Старата Кобра е един от най-красивите автомобили, правени някога. Много се радвам, че дизайна и е почти непроменен и не се случи като с Морган Аеро! Голяма е красавица! Ако имах парите, веднага бих си я поръчал!
  • #1
    MoTkO ( преди 15 години )
    mo6ten motor leko *** zadno predavane=nisko setq6t samolet :)stra6na ma6inka
fallback
Последни