fallback

През следващите пет години АвтоВАЗ ще пусне 12 нови модела

Волжският автомобилен завод е подсигурен с кредитна линия от 90 милиарда рубли (около 2 милиарда евро), от три руски банки за да разработи нови модели.

Кредитът ще бъде факт в най-скоро време, казва президентът на АвтоВАЗ Борис Алешин, който в началото на годината заяви, че за разработка на нови модели фирмата се нуждае от около 95 милиарда рубли. Според Алешин в АвтоВАЗ ще разработят изцяло нови модели в клас В и С съвместно с Renault. Проектът предвижда разработката на нови модели Lada на базата на закупения лиценз за платформи Renault R90, F90 и B0 (различните варианти на Renault Logan), а също така и серия от нови модели в по-горния клас С, първият от които според президента на руската група е практически готов. Според вече приетия план на АвтоВАЗ между 2011 и 2014 година трябва да се появят на пазара 12 нови модела, между които кола с ниска цена на базата на Lada Kalina, няколко модела на базата на Renault Logan, автомобил от клас С и кросоувър. Наред с кредитната линия за новите модели, АвтоВАЗ получава и краткосрочен правителствен заем от осем милиарда рубли (около 177.5 милиона евро) за който съобщи премирът на Русия Владимир Путин. Този заем е за погасяване на съществуващи и просрочени задължения на фирмата. Към 10 май АвтоВАЗ ще получи още 25 милиарда рубли от правителството (около 554 милиона евро), за да се стабилизира финансово.
Тагове:
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    ами да АК 47 7,62мм е "гордост".Когато представяли бронежилетки за войниците в Афганистан,за да докажат сигурността им ги тествали с този автомат.Пробил автоматът естествено жилетките,но за да се излезе от сконфузната ситуация пред солдатите,офицерът казал "Ама какъв автомат само имаме а?".Така че Slav можеш и ти да се гордееш със скапаните лади
  • #3
    Slav ( преди 15 години )
    V sveta ima poveche ot 20 000 000 AK 47 7,62mm.Tova e samo chast ot nashata gordost g-n Karajov.
  • #2
    The Stig ( преди 15 години )
    Ami naistina donqkude e tujna istoriq, NO vijdate kakvo stana s Dacia.Novi modeli, mn visoki prodajbi a i izkarvat mn dobri koncepcii(Duster)a i za tezi sme6ni pari kolite im ne sa tolkova lo6i(kato slujeben avtomobil sega imame 1 Sandero s dizeloviq dvigatel i kolata si vur6i rabotata bez nikakvi problemi). Dano stane taka i s rusnacite i da se razviqt na po-visoko nivo.
  • #1
    karadjov_varna ( преди 15 години )
    Тъжна история.Една 130 млн. държава да не може да има дори една самостоятена автомобилна фирма!Купува *** на Рено.За простотии са първи иначе,но за нещо градивно не ги търси.Това сме ние славяните.Напринер,Ю.Корея е 3 пъти по-малка от Русия,но има 5 авт. производителя.
fallback
Последни