fallback

Американското правителство притиска GM и Chrysler за по-бързи реформи

General Motors назначи Фриц Хендерсън (Fritz Henderson) за изпълнителен директор на групата, след като досегашния шеф Рик Уагънър (Rick Wagoner) подаде оставка.

Досега петдесет годишния Хендерсън беше оперативен директор на GM от миналата година, а преди това беше начело на финансовия отдел на групата. Почетният председател на Northrop Grumman Corporation,  Кент Креса (Kent Kresa) бе определен за председател на борда на директорите на групата, като той е директор в GM от 2003 г. “Борда на директорите съзнава, че преструктурирането на компанията вероятно ще предизвика промени в собствеността и ще създаде потребност от нови директори с повече възможности и опит”, заяви Креса, като добави „Бордът ще номинира няколко нови директори в най-скоро време”. Междувременно Рик Уагънър похвали избора на Хендерсон за нов изпълнителен директор. „Фриц Хендерсън е отличен избор за нов изпълнителен директор на GM. Аз съм работил с него редица години и знам, че е идеалният лидер за компанията по време на извършваните промени”. В същото време стана ясно, че американският президент Обама е дал срок от 60 дни на General Motors за да завърши преструктурирането на групата, а на Chrysler е препоръчано да завърши сливането с Fiat до 30 дни, в противен случай групата ще бъде обявена за банкрутирала и ще се пристъпи към ликвидацията й. 
Тагове:
fallback
  • #3
    delgogo ( преди 15 години )
    Форд продават марки като топъл хляб, След Астон Мартин, Ягуар, Ланд Ровър, сега и Волво. Форд си отиват както и другите. Ами да вземат и те да искат да се обединят с някой Китайски производител :)
  • #2
    az79 ( преди 15 години )
    аиде ....остава само форд.....
  • #1
    fordf350 ( преди 15 години )
    това е, просто американците трябва да разберат, че краткосрочното бъдеще е дизел 4 цилиндъра(най-много 6). А по-дългосрочно - не знам!
fallback
Последни