fallback

Melkus се завръща

За тези които не знаят или са забравили, Melkus е малка немска фирма за производство на автомобили, която се появи на пазара през 1969 г.

Тогава тя пусна спортен автомобил наречен  RS1000 (на снимката горе), който беше произвеждан на базата на Wartburg 353. Макар производството му да продължи десетина години, от него бяха произведени едва 101 броя, които обаче се оказаха достатъчни да извоюват култов статут на този автомобил. Сега от Melkus предвиждат второ поколение на спортния автомобил, което ще се казва RS2000. Колата ще има двигател с мощност 270 к.с. и дължина 3.9 метра, широчина 1.75 метра и височина само 1.12 метра. Правят впечатление вратите, които се отварят като „крило на чайка”, по подобие на Mercedes SLR. Благодарение на факта, че колата е направена изцяло от карбон, фибростъкло и има алуминиево шаси, тя тежи само 950 кг. Според предварителна информация цената на Melkus RS 2000 ще бъде около 100 000 евро. Колата ще се изработва изцяло ръчно и първите екземпляри ще бъдат готови през ноември. От Melkus планират да произвеждат по около 25 автомобила годишно.  
Тагове:
fallback
  • #4
    delgogo ( преди 15 години )
    само че сега Варбург ги няма да им дадат платформа :) Сигурно ще използват на някой китайски производител. За да спестят малко $$$
  • #3
    grozen ( преди 15 години )
    А ти какво караш,че да даваш определения за грозен?
  • #2
    daktylos ( преди 15 години )
    Както и да го гледаш - рядко грозен автомобил. Вратите правили впечатление... ми не ти ли прави впечатление, че прилича на ***?
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    И аз искам една такава... 950 кила и 270 коня звучат много добре за старт!!!
fallback
Последни