fallback

И дилърите на помощ на Opel

Дилърите на Opel планират да придобият относително малка част от собствеността на фирмата, като закупят акции от General Motors.

Според изданието Automotive News асоциацията  Euroda, обединяваща около 4 хиляди дилъри на Opel и Vauxhall в 25 европейски страни ще създадат специален фонд от около 400 милиона евро. Според представители на Euroda, това ще стане, като от всеки продаден автомобил през следващите три години ще бъдат отделяни по 150 евро за този фонд. В близките няколко седмици дилърите в европейските страни ще обсъдят това предложение, а окончателното решение ще бъде прието в средата на май на общо събрание на Euroda. Европейското подразделение на  GM поиска помощ от правителството на Германия в размер на 3.3 милиарда евро за спасяването на Opel от икономическата криза, но все още не е взето решение от правителството по това искане. От американската група съобщиха, че спасение може да дойде и от евентуалната продажба поне на 50% от собствеността на Opel, но засега няма кандидат за акциите на фирмата.  
Тагове:
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    gleday tova i posle drankay tapotii- http://cars.uk.msn.com/News/Top_ten_article.aspx?cp-documentid=2620300
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    3.3 милиарда евро помощ за спасяване на компания която не е немска!! Каква гаранция се дава, че тези пари няма да се източат към централата в САЩ!
  • #2
    tekomachine ( преди 15 години )
    Най-добре е българското правителство да откупи 50-те процента от Opel, и тогава всички ще караме Astra. Понеже много хора в България им разбират на опелите няма да имаме проблем със сглобката.
  • #1
    M3 ( преди 15 години )
    Еййй,голяма агония с тоя Опел!И аз страдам вече само като им чета новините..:)))Какви ли варианти не бяха... А в USA поне от 10 години алармират,че GM изобщо не се развива правилно.Ама ... от левия,в десния... И сега давайте да спасяваме Опел!Очаквам скоро и по домовете да тръгнат за помощ!
fallback
Последни