fallback

Ferrari готви хибриден модел

На автомобилното изложение в Женева, лично президента на Ferrari заяви, че компанията тества хибриден модел, базиран на Ferrari 599.

От компанията споделиха, че оценяват предимствата на хибридните технологии и имат намерение да намалят вредните CO2 емисии, отделяни от "червените кончета" с 40% до 2012 година.За тази цел, Ferrari усилено работят върху екологичен двигател, за който все още не се знае, дали ще бъде от така наречените паралелни хибриди или от по-футуристичните plug-in хибриди. “Работим по двигател, който ще използва алтернативни горива и ще е базиран на това, което правим във Формула 1 в момента”, сподели още Luca Cordero di Montezemolo.Напомняме ви, че според правилата на Формула 1 за 2009-та година, всички болиди трябва да са оборудвани със системи за възстановяване на кинетичната енергия (KERS).Di Montezemolo подчерта, че новият хибриден модел от Маринело ще бъде "чистокръвно Ferrari", което ще предлага, присъщото за марката удоволствие от пилотирането, подплатено с нестихващата мощ.Според информацията, новото екологичното Ferrari ще бъде представено до няколко години, като модел 2015-та.Според запознати, италианците работят и върху "малък" шестцилиндров турбо-агрегат, който ще се интегрира в моделите на компанията от 2012 година.
Тагове:
fallback
  • #1
    Alex ( преди 15 години )
    Ами мъчат се хората да извлекът нещо полезни от новите *** правила във Формула 1. Но просто нези технологии не са такива автомобили. За един спортен автомобил няма нищо по-добро от един атмосферен V12
fallback
Последни