fallback

Volvo обнови седана S80

В Женева ще има още една премиера – тази на обновения седан Volvo S80.

Първите официални снимки на флагмана на шведската марка се появиха в интернет. Ако съдим по тях, външността на модела е променена незначително. Емблемата на Volvo сега е по-голяма и отворите за въздух в предната част на колата са нови. Леко променена е и долната част на вратите, както и задната престилка. В интериора на S80 централната конзола вече е в метална рамка, а във волана има алуминиеви детайли. Обновеното Volvo S80 ще се предлага със съвсем новия дизелов двигател с пет цилиндъра и обем 2.4 литра, който има максимална мощност 205 к.с. Този агрегат е с две турбини, впръскването на горивото е директно с пиезоелектрична система и керамични свещи. Максималният въртящ момент на двигателя е 420 Nm. Според производителя средният комбиниран разход на гориво е 6.2 литра на 100 км, а вредните емисии CO2 са 164 г/км. Освен този нов двигател, автомобила ще продължи да се предлага и със стария дизелов двигател с обем 2.4 литра, но той също е бил модернизиран. Максималната му мощност е 175 к.с., а максималният въртящ момент е като при новия двигател – 420 Nm. С този двигател средният разход на гориво при Volvo S80 е 5.8 литра на 100 км. Интересно е, че новото Volvo S80 ще се предлага с две версии на платформата – „стандартна” и „спортна”. Окачването също е променено, със спортното шаси колата вози по-твърдо, предната й ос се е приближила до пътя с 20 мм, а задната с 15 мм. Продажбите на обновения Volvo S80 в Европа ще започнат още тази пролет.
Тагове:
fallback
  • #11
    renault megane ( преди 15 години )
    pff mn mi haresva tva volvo
  • #10
    nzd ( преди 15 години )
    Ей Лупи, хвани си захлупи едно тенджере на главата и си карай ГОЛФА
  • #9
    LUPI ( преди 15 години )
    Volvo са пълен ***
  • #8
    nzd ( преди 15 години )
    Забравих да споделя мненитео си за този S80, че е фантастичен. Пожелавм си го.
  • #7
    nzd ( преди 15 години )
    В този саит някъде имаше коментар, че някаква ШКОДА е по - добра от МИТСУБИШИ ЛАНСЪР, а сега била по - добра и от ВОЛВО. Хора събудетесе и престанете да пишете глупости, никога една ШКОДА не сравнявайте с ВОЛВО. Двете марки нямат нищо общо и клиентите им са от различни етажи на общественото пространство. Това, че Шкодата е евтина не я прави хубава.
  • #6
    gi ( преди 15 години )
    deeba i 6ibania Autobild nerazbraxteli 4e tova e reklamna bro6ura na VAG group!!!Koia e taa 6kodi4ka det e po-dobra ot koeto i da e bilo VOLVO. texnata mama da ***
  • #5
    Nenor ( преди 15 години )
    И по какви точно параграфи губи от Шкодата:дизайн,сигурност,високоефективни двигатели или опции.Когато се твърди нещо, то трябва да бъде подкрепено със солидни аргументи,а не просто обвинение подхвърлено във въздуха.
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    Виж колата не е лоша но в теста на Ауто билд Шкода Суперб направо направи смешно S80 . Тази марка бе велика но вече отдавна е Поамериканчена и не става. Това би трябвало да е конкурент на Мерцедес ,Ауди и БМВ но уви сега губи и от Шкода ,какво падение само.
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Страхотен автомобил имал съм удоволстивето да го покарам и да се повозя. Хубав нетрапчив дизайн и високо качество това мога да кажа за S80.
  • #2
    Triforce ( преди 15 години )
    Най-красивата, НЕ! Но този фейслифт е променил автомобила почти двойно, за което им казвам БРАВО!
fallback
Последни