fallback

Нарастват непродадените автомобили в Европа

Производителите на автомобили изживяват трудно време. Наред с всички други проблеми, сега те са изправени пред трудното решение къде да складират нереализираната си готова продукция.

Въпреки, че спираха производството около Нова година (някои все още не произвеждат въобще или правят това в силно намален капацитет), в момента в Европа се произвеждат около 20-25% повече автомобили отколкото могат да се продадат. Естествено този проблем не се отнася само до европейските производители. Докато в света производителите на автомобили през тази година могат да сглобят 94 милиона автомобили, ще бъдат намерени собственици едва на около половината от тях. Проблеми с натрупани складови автомобили в Европа имат и най-силните, например Toyota, където обмислят да наемат голям товарен кораб, за да държат нереализираните си автомобили. Логистичният център на японската фирма в Европа е в шведския град Малмьо, където вече няма място за нови коли. От Toyota планират в кораба да складират 2 500 автомобила, а в други складове да се съхраняват още 12 500 коли на фирмата. Главните проблеми за продажбите на нови автомобили в Европа идват от рязкото прекъсване на финансирането на тази дейност. Досега в страните на Европейския съюз между 60 и 80% от продажбите на нови автомобили стават чрез лизинг или друга форма на финансиране. Плащанията „кеш” през последното десетилетие намаляваха непрекъснато. Въпреки всичко, от Европейската Комисия не прогнозират драматични проблеми с нереализираните автомобили през тази година.
Тагове:
fallback
  • #12
    А4 ( преди 15 години )
    момченце,тук не е гей-сбирка,много трудно се прикриваш.Хайде,бегай,бегай,... нали си имате организация Джемини с БМВ-феновете.А колкото до това което си написал,ти самия си изясни позицията,и тогава пиши простотии,гей олигавен!
  • #11
    Nerealen ( преди 15 години )
    Каква бг филология бре неграмотнико!!!!! Това се учи в забавачката, ама ти май си я пропуснал. Смешникът си ти- първо правопис, след това некадърни мнения за автомобили!!!
  • #10
    fordf350 ( преди 15 години )
    ами тогава прочети и твоето мнение.Това, което коментираш в последното е пропуснало да отбележи $10 000. Все пак, като правиш компилации от различни мои изречения и си казваш, това което ти тежи, не е задължително свързано с пиянството. Според мен този ефект при теб се нарича - махмурлук:-). И в двата случая говоря за тип скъпа кола като ЗЕТ4 и тип евтина кола като Шкода и Логан.Никъде не говаря за КАЧЕСТВАТА НА автомобилите. Затова казвам да прочетеш, че говорим за различни неща. Наздраве!
  • #9
    A4 ( преди 15 години )
    Много добре го прочетох,и пак ти казвам,че Z4 има нещо общо с компютърните технологии и "специални ламарини", колкото аз имам общо с програмата Аполо.За това съветват да "се паркира срущу вятъра",защото сглобката м/у гюрука и купето е такава,че влизат листа.Знам много добре за какво говоря!
  • #8
    fordf350 ( преди 15 години )
    абе ти си голЕм *** скрий се някъде с твоя правопис. ОДИ УЧИ българска филрология и не се занимавай с форуми за автомобили. А и друго след ПИЧ има запетайка.Иначе до А4 и БАДИ - четете внимателно какво съм написал. Вашето е свободно съчинение.
  • #7
    Nerealen ( преди 15 години )
    Пич какво е поДцинкована ламарина- специално за поДа ли я правят или си просто зле с писането!!! Е.Г.А.Т.И. неграмотните ставате все повече!!
  • #6
    FF ( преди 15 години )
    Да, бе. Всичко е копирано от Мегана 1,4 2001 на откачения фен :))))
  • #5
    A4 ( преди 15 години )
    по-полека със Z4, "компютърни системи,поцинковани ламарини за 10 000$..." дрън,дрън,изтрезней,...това не са "Междузвздни войни".Всичко е свалено от 3-та серия,и за това качеството и същото,т.е. под "средна хубост"!
  • #4
    badi ( преди 15 години )
    kade skoda i logan v USA li q slez na zemqta be koi 6te kupuva tezi bokluci tam kato moje6 da si zeme6 za 4udi i prikaz mitsubishi lancer, toyota corolla ili honda civic na mn niska cena tam po4vat ot 15 000$.
  • #3
    fordf350 ( преди 15 години )
    според мен по-скоро ще се насочат към производство на по-евтини модели(които да бъдат купувани кеш). Просто не е реалистично подобни скъпи автомобили като Z4 да се продават на 20 000 долара. Че тя само подцинкованата ламарина на купето и двигателя струват $10-15 000. Ами комъптюрните системи, окачване, интериор, ами дилърски центрове, превоз, ами печалба, ами развойна дейност, проучвания, тестове, ноу -хау, лицензи и тн.Така че скоро основно ще се продават автомобили тип ЛОГАН или ШКОДА.
fallback
Последни