fallback

Renault се отказва от хибридните модели

Renault реши да спре финансирането на всички хибридни проекти и вместо тях да инвестира в изцяло електрически автомобили.

Решението на фирмата беше съобщено от Патрик Пелата (Patrick Pelata), оперативен директор на фирмата. Според Пелата, само след десет години една трета от моделите на Renault ще бъдат електромобили. В Renault вече сериозно са напреднали в разработката на електромобили, като още до 2011 г. Пелата обещава на пазара да има три електрически модела - Kangoo ван, пет местен хечбек с размера на Clio и по-голям седан, който първоначално ще бъде предназначен за пазара в Израел, а по-късно ще се предлага и в цяла Европа. Всички три нови електромобили ще използват литиево-йонни акумулатори NEC, съвместно разработени с Nissan, които ще им позволят с едно зареждане да изминават по около 160 км. Пелата поясни, че Renault проучва възможностите за прилагане на различни системи за ползване и притежаване на електромобилите. Поради високата цена на акумулаторните батерии, ще се предлагат различни лизингови схеми за използване на автомобилите. Друга възможност улесняваща използването на електромобилите е да се създаде мрежа (на базата на съществуващите бензиностанции), чрез която да се заменят изразходваните батерии за заредени, за да не се чака с часове за зареждане на автомобила. 
Тагове:
fallback
  • #11
    PRO AUTO ( преди 15 години )
    Отново ви казвам: НЕ ВЯРВАЙТЕ НАРЕНО - НАДАЛИ ПО СВЕТА ИМАТАКАВА МАРКА, КОЯТО ТАКА НАГЛО ДА ЛЪЖЕИ ЗАБЛУЖДАВА КЛИЕНТИТЕ СИ! Успехи късмет!!
  • #10
    thebrainless ( преди 15 години )
    Браво на Рено, крайно време е да се спре този madness с бензини и други *** които дишаме
  • #9
    fordf350 ( преди 15 години )
    французите се славят като големи иноватори. Достатъчно е да кажа, че ерата ДИЗЕЛ двигател за автомобили се дължи преди всичко на тях, щом и моя Х-трейл е с френски дизел.Разбира се имат си косури, но са иноватори. Пък след това немците го правят жИлезно.И това за батериите ми звучи много умно. Дано успеят! Щото ми писна от арабски шейхове и руски олигарси.
  • #8
    аз ( преди 15 години )
    Гледам доста тънкопишковци разбирачи се нароили, брех! Карайте си кошниците боклучави и си трайте, че ставате смешни.
  • #7
    Renault fan ( преди 15 години )
    Само Меган 1.4е,нама мерцедеси и прочее салати...!Петия зъб и 8500 об/мин. ...леките буталца... кавали!
  • #6
    Driver ( преди 15 години )
    Ne se 4ydete na ludia s ime Renault ili Renault Fan - yvolniha go ot RENO.bg poradi nikakvi prodajbi na kolite s pi4ka na kapaka...ot togava e redoven "klient" na 4-ti kilometur..;))))
  • #5
    Лайното ( преди 15 години )
    Определено с това 1.4 ще ни разкажеш играта! Чудя се само в гаража ли ще ги гоним или в двора на училището? Искам само да те питам за гонката дето ще я правим. Да изкарвам ли MZ-то или ще мина метър със съмсонката? И последно ама сериозно, като излезе от сервиза направо тичай към вторични, барем някой лев да вземеш, че като гледам цената на метала, тръпки ме побиват за пЕлоти като теб!
  • #4
    Spirit ( преди 15 години )
    Е па то щото много ти върви рендосвачката, за това си я вкарал в бокса.
  • #3
    RenaultFan ( преди 15 години )
    Аз карам Рено Меган1.4 с леките бутала.Ше ви скъсам сичките голфове на околовръсното.Ше ми гледате дулуто на аспуха само да си зема колата от сервиза края на март.
  • #2
    Renault ( преди 15 години )
    Измисли нещо ново,банален ставаш с тази "пичка".Няма да се учудя,ако ти караш "Фолкщайген"
fallback
Последни