fallback

Focus RS начело на спортната гама на Ford

След като се появи за първи път на Изложенията в Лондон и Париж миналата година, сега в Женева новият Focus RS ще дебютира във финалната си производствена форма.

Легендарният модел се завръща след шест години с напълно модерна интерпретация на RS философията. Focus RS е задвижван от специално разработена, турбо версия на 2.5 литровия, 5-цилиндров, Duratec двигател. Специално подобрен за по-голяма динамика, той е с мощност от 305 к.с. при 6 500 оборота в минута и въртящ момент от 400 Nm между 2 300 и 4 500 оборота. Моделът е и изключително ефективен, с комбиниран разход на гориво от 9.4 л/100 км. и средни CO2 емисии от 225 г/км. Новият Focus RS ускорява до 100 км/ч за 5.9 сек. и развива максимална скорост от 263 км/ч. Това е най-бързата кола на Ford-Европа, по-бърза дори от легендарния Ford GT. Моделът се предлага в три екстериорни цвята - Frozen White, Performance Blue и вдъхновения от Световното рали - Ultimate Green.
Тагове:
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Има си начин да се смята този разход, а това, че можеш да го накараш да гори както 5/100, така и 20/100 е съвсем друга тема.
  • #2
    petar ( преди 15 години )
    бу ха ха ха голям смях или ни смятат за ептен наивни - 9,4 комбиниран...поне от хорска срама да бяха сложили една звездичка и да добавят:пуснат надолу по баира на положение неутрал или със 60км/ч по равен път без насрещен вятър и на 6та предавка
  • #1
    FF ( преди 15 години )
    Не знам какво ще каже Renault fan, обаче сравнението на двата RS определено не е в полза на кошницата Megane.:)
fallback
Последни