fallback

Audi представи най-бързата версия на ТТ

След малко повече от една седмица, в Женева, Audi ще покаже най-бързата версия RS на купето TT.

Първоначално в интернет се появиха няколко тийзъра на новата версия на спортното купе, а в събота фирмата публикува и първите официални снимки на модела. TT RS ще бъде предлаган както във версия купе, така и като роудстер. Съживявайки стила на оригиналните Quattro модели от 80-те години на миналия век, Audi ще монтира на TT RS нов петцилиндров двигател с директно впръскване на горивото и обем 2.5 литра. В резултат колата ще разполага с мощност от 340 к.с. и максимален въртящ момент 450 Nm. Най-бързата версия на  Audi TT е със системата quattro и механична скоростна кутия с шест степени. Според данните на Audi, TT RS ще ускорява от място до 100 км/час за под 5 секунди, а максималната му скорост е ограничена електронно до 250 км/час. За тази версия на TT, инженерите от Инголщад са променили спирачната система и окачването, както и системата за електронен контрол на стабилността. Промените във външния вид не са големи в сравнение с модел TT S (с мощност 272 к.с.). Предните отвори за въздух са малко по-големи, отзад има ясно различим дифузьор, на капака на багажника има фиксиран спойлер, нови са и летите джанти. В интериора виждаме мултифункционален кожен спортен волан и спортни седалки комбиниращи Alcantara и кожа. Продажбите на TT RS Coupe и Roadster ще започнат в Европа през второто тримесечие на годината.
Тагове:
fallback
  • #6
    Renault fan ( преди 15 години )
    що се праите на луди бе!Мегана е по-евтин и е по-добър.С моя ше го накъсам това още на първите метри!
  • #5
    Niki ( преди 15 години )
    58000 hilqdi dai da si vzem dve razlichni v dva cvqta da si gi smenqm s drehite. Tova esmeshno ne moje da e tolkova osobeno motora TTS. No CHANSE pich.
  • #4
    жоро ( преди 15 години )
    Не е така както казваш. Втората версия е много по-просторна от първата.Аз съм 180 см и 100 кг и се чуствам добре на шофьорската седалка. Тази кола може да се кара и от пички и от мъже с моя ръст и тегло. Вярно е, че отзад няма място, но на всички е ясно, че ТТ не е кола за много хора. На задната седалка на ТТ хора се качват по изключение. Колкото до цената на ТТ - е няма по евтин аналог! За базова цена от 58 000 лв няма нищо подобно на пазара, в премиум сегмента.
  • #3
    Niki ( преди 15 години )
    Kachval sum se v TTS i moga da kaja, che tova e kola za pichki ili za super drebni pishlegari, poluchih kolstrufobia, a da ne govorim, che e mnogo skupo :)))))
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    като гледам купето отстрани доста напомня на силуета на Порше 911... смисъл този дизайн си е много специфичен и лично на мен ми прилича-цялата задна част е по-полегата и се слива с тавана, след което рязко се скосява предния прозорец
  • #1
    Dragstera ( преди 15 години )
    tva TT e pulen ka6on... otvrat
fallback
Последни