fallback

Saab официално представи 9-3Х

Днес Saab официално представи новата версия на комби модела 9-3, която е обозначена като 9-3Х.

В съобщението на фирмата се казва, че основната разлика на тази версия от стандартното комби е увеличеният пътен просвет с 35 мм, алуминиевите релси на покрива, предпазните пластмасови сиви кори отпред и отзад, във вътрешната страна на арките над колелата и праговете. Комбито с „off-road” качества Saab 9-3X ще се предлага в два варианта – с двулитров бензинов турбодвигател с мощност 210 к.с. и предаване към четирите колела XWD и заден диференциал с електронно управление или с турбодизелов двигател с обем 1.9 литра и мощност 180 к.с. и предаване само към предните колела. Системата 4х4 XWD е разработена съвместно от Saab и Haldex. Въртящият момент към предната ос се пренася от скоростната кутия, докато задната ос се включва с помощта на хидравлична муфа с електронно управление. Активният заден диференциал позволява преразпределение на движещия момент и между задните колела, което повишава управляемостта на колата при сложна обстановка на пътя. Официалната премиера на Saab 9-3X ще бъде през март в Женева, а продажбите на европейските пазари ще започнат още от април. Все още не е обявена цената на Saab 9-3X. 
Тагове:
fallback
  • #5
    кон ( преди 15 години )
    Не знам дали е "***" или не,ти явно караш подобна!Но знай,че марката SAAB се ползва по цял свят с изклоючително добро име и реноме!Хората,които карат коли от тази марка са изключително ерудирани и възпитани хора (в по-голямата си част) и са с високи позиции в обществото!Ти очевидно не си от тях...Иначе и на мен не ми харесва глобализацията,и аз не съм фен на Опел...Само за информация-последният Кайен на Порше е с окабеляване на забода "Гама кабел" в България!Даже се носят слухове,че откакто са с тези кабели,Кайен-ите нямат никакви проблеми свързани с окабеляването!Бъди жив и здрав!Пожелавам ти да имаш късмет някой ден да се повозиш поне в такава "*** вектра"...
  • #4
    petar ( преди 15 години )
    *** пенсионерска опел вектра
  • #3
    DeadFox ( преди 15 години )
    Да не залагат на супер мощни мотори но е факт, чр в момента мотор под 150 коня нямат.При тях водещо е качеството (нищо че е на платформа от Вектра) и комфорта, Имат супер резачки като СААБ Турбо-Х с 2,8 турбо мотор с 280 коня, абе говоря несвързано но едно е истина колите им са много добри но и скъпи.
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    Аз съм карал един път. Значи СААБ не залага много на дизайн и супер мощни мотори. По-скоро качеството е водещо, функционалността, комфорта. Абе като за по-улегнали хора. Цените им също са като за по-паралии люде. Бая солени цени.
  • #1
    Фен ( преди 15 години )
    Не съм карал СААБ. Някой да има впечатления? Не изглежда зле , но не винаги формата определя и съдържанието....
fallback
Последни