fallback

Първа снимка на новия Ford Ka

Първата официална снимка на новото поколение на Ford Kа се появи в интернет днес.

Как снимката е стигнала до нета не е ясно. Все още липсват детайли за второто поколение на градския автомобил на Ford, който ще има официална премиера през есента на автомобилното шоу в Париж. Предполагаме, че в скоро време от Ford ще пуснат официална информация за новия Kа, в противен случай „изтичане” на информация като тази снимка ще зачести. Първите впечатления от дизайна на колата са добри. Колата която ще се произвежда на платформата на Fiat 500 е доста различна от предишното поколение и е в стила на новите Fiesta и Focus. Знае се, че в основата на новия Ка е шасито на Fiat 500, но инженерите от Ford Europe са го преработили за да подобрят управлението на колата. Двигателите също ще дойдат от Fiat 500. Макар да не е потвърдено все още официално, в новото семейство Ка ще влезе и „горещият” ST, който ще бъде с турбодвигателя познат от Fiat 500 Abarth с обем 1.4 литра. Новият Ford Ka ще се произвежда в завода на Фиат в град Тихи, Полша.
Тагове:
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    Винаги съм казвал, че хората трябва да се замислят какво наричат грозотия. Когато нещо е напредничаво и не се вмества в нечие ограничено съзнание не значи, че е грозно. Първият Форд Ка откри нови пътища в автомобилния дизайн. Той носеше идеите за Фокус 1, които впоследствие бяха усвоени от много други производители на автомобили.
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ми на мен ми харесва новият модел. Някой да иска да ми го подари? Моля!!!
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Да, на мен ми падна чененето, когато видях тая грозотия. И с допълнението на чекнещата се на предницата Лили Иванова... Добре че този път дизайна е по-приемлив.
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Първият Ка е уникална кола! Спомням си като излезе и на всички им паднаха ченетата. Същото се случи и когато излезе Пежо 206.
fallback
Последни