fallback

Революционна технология открита от Shelby?

Американската фирма Shelby SuperCars (SSC) ще пусне електрическа версия на суперавтомобила Aero EV.

Този модел все още е във фаза на разработка, първите прототипи ще видим през февруари 2009 г. Още към края на същата година обаче, от Shelby ще започнат и серийно производство на електромобил на базата на този супер модел. Според основателят на фирмата Джеръд Шелби (Jerod O. Shelby), бъдещият „супер електромобил” ще бъде най-бързият електромобил на света. Колата ще има два електромотора, всеки с мощност 500 к.с., които ще позволят колата да постигне максимална скорост от 300 км/час. Макар тези стойности да са впечатляващи сами по себе си, най-интересното е друго. Според Джеръд Шелби този автомобил ще се зарежда......веднъж на шест години. От Shelby SuperCars не дават подробности за тази революционна технология. В момента Shelby SuperCars притежава рекорда за скорост постигната от сериен модел, като супер колата SSC Ultimate Aero TT постигна 411 км/час. Този автомобил е с осем цилиндров двигател с обем 6.2 литра и мощност 1183 к.с. Ultimate Aero TT ускорява от място до 100 км/час за 2.8 секунди.
Тагове:
fallback
  • #10
    Патриот ( преди 14 години )
    Апропо....този във Варна си е бензинов...а и със същия цвят като на снимката :)
  • #9
    Патриот ( преди 14 години )
    Икономична е колицата....разход около 60л/100км /информацията е от собственик, може и да ме лъже.../
  • #8
    camaroto ( преди 15 години )
    Според Джеръд Шелби този автомобил ще се зарежда......веднъж на шест години
  • #7
    kris ( преди 16 години )
    zarejda se vednuj na shest meseca, ama se zarejda shest meseca :D
  • #6
    Triforce ( преди 16 години )
    Аз затова от 2-3 месеца не ям въобще. Ако знаех... Пък за колата - абе ако има ква да е кола, да не се зарежда не 6 години, 6 месеца.... пак ще е много на 6. За 6 месеца все ще отделиш 1 ден за таксита или автомобил под наем да си я заредиш :)
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    Всъщност всички тези производства ползват отпадъчните продукти при преработката на нефт-каквото остане след като се направи бензин горе-долу. А за маргарина...ами гадния и канцерогенен се прави от нефт ама по принцип трябва да е от растителни продукти
  • #4
    ТИГ ( преди 16 години )
    Приятелю, дори всички коли да спрат да ползват нефт, почти всичко друго е на нефт - електропроизводство, химическа индустрия, производство на изкуствени материали, по диаволите, маргарина се прави от нефт.
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    dam i pri katastrofa ste zatriva po edin kvartal :)))
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    е ако наистина се направи такъв автомобил незнам кой ще купува конвенционалните модели. Да разполагаш с кола, която да вдига 300км. а да се зарежда веднъж на 6 години. Тя е направо перпету-мобиле. На арабите направо ще им се втричи ***.о.о Техния петрол ще стане ненужен а те само от това преживяват. Ама като са алчни и нещо което извира при тях да го продават толкова скъпо. Сами си го набутаха. ха ха ха. Иначе стискам палци на Американците дано наистина успеят и без това чезнат на световния автомобилен пазар . Но мисля че с такива проекти отново ще се върнат и то със стращна сила.
  • #1
    az ( преди 16 години )
    ebati i kolata
fallback
Последни