fallback

Honda ще възражда спортните си модели

Преди десет години по света пътуваха много японски спортни модели. За съжаление днес истинските японски спортни автомобили не са много.

Към тях можем да причислим само Nissan GT-R. Другите големи в японското автомобилостроене, Toyota и Honda по скоро липсват в този сегмент. Honda няма представител в спортния клас от моделите си S2000, Integra и Civic Type-R. При това споменатите модели на Honda въобще не са от калибъра на истинските спортни модели на фирмата от миналото. Сега от Honda планират да съживят супер спортните си модели, като ще се появят представители в ниския, средния и най-високия сегмент на пазара. От Honda са решили да възродят култовия NSX. Амбициите на японската фирма са да представи на пазара автомобил конкурентен на Ferrari и Porsche. Следващото поколение на Honda NSX ще бъде от класа на Nissan GT-R и на бъдещия Lexus LF-A. Според експерти именно това ще е бъдещето славно японско трио на супер спортни автомобили. Все още няма информация как ще изглежда бъдещата Honda NSX, но се знае, че ще бъде с двигател с мощност над 500 к.с. и предаване към четирите колела. Очаква се този модел да се появи в продажба през 2010 г. Малко по-рано, през 2009 г., ще видим CR-X, който е създаден на базата на концепцията CR-Z (на снимката). Според представители на Honda новата кола е завършена на 90%, като се знае, че двигателят е с мощност надхвърляща 250 к.с. Сега единствената спортна кола на Honda е S2000, която макар все още да е в продажба, вече е към края на производствения си цикъл. Ако има заместник той ще се появи след около 2 години, но това все още не е решено.
Тагове:
fallback
  • #6
    Дидо ( преди 16 години )
    Преди няколко години Мицубиши Корпорейшън изкупи обратно акциите на Мицубиши Мотърс обратно от Мерцедес и Мицубиши си е 100% японски автомобил, както и Хонда, Тойота и Субару. Вярно, че не може да се сравнява едно ЕВО с Порше или Ферари, но по динамчни характеристики, ако почетеш малко, ще видиш, че не им отстъпва!!!
  • #5
    Koko ( преди 16 години )
    Subaru е собственост на Fuji Heavy Industries. И е една от малко останали независими компании на пазара, заедно с Porsche.
  • #4
    MaxXx ( преди 16 години )
    Bogie леко не съм съгласен с мнението ти.Все едно да кажеш,че няма истински италиански производители на спортни коли понеже Ферари са на Фиат, Ламборгини на Фолксваген и Мазерати на забравих кой беше :D И кое не му е истински японско на Субару след като са японска компания купена отново от японци?:D Колкото за сегашните и бъдещи спортни автомобили на японците вече нз какво да кажа...все повече доказват,че са най-добрите. :)
  • #3
    Bogie ( преди 16 години )
    същност истински японски произвидители има само 2ва Хонда и Тойота, другите всички са купени или обединени с някоя друга компания. субарото е тойота а мицубишито май е крайслер.
  • #2
    gi ( преди 16 години )
    Tova sa suvsem razli4ni klasove avtomobili no niamam jelanie da ti obesniavam pi4!!!A za po-dobrite ne sum siguren. Za rally 6ampionata sum suglasen!!!
  • #1
    Дидо ( преди 16 години )
    Нямало истински спортни коли??? А Мицубиши ЕВО 10, което ускорява за 4,5 сек. колкото едно сериино Порше, или пък Импресата? Вземете четете малко и тогава пишете подобни статии, Японките коли не са само Тойота и Хонда, има и доста по-добри!!!
fallback
Последни