fallback

Пикапът Denali XT – нова концепция на GMC

Агресивен вид, привлекателен дизайн, хибриден двигател – това не е нов спортен автомобил, а огромен пикап.

Най-новата концепция на американската фирма GMC показва какво става когато се обединят типична американска „мускулеста” кола, пикап пригоден за действие и на по-труден терен и хибридно задвижване. GMC е фирма с повече от сто години история, която днес е в групата на General Motors и се специализира в производството на големи пикапи, ванове и лекотоварни автомобили. Обикновено това са модели които с леки или по-големи промени се продават и под марката на Chevrolet, но като правило са по-добре оборудвани в сравнение с тях. Новата концепция показва, че дизайнерите на GMC искат да променят ситуацията при която създаваха автомобили излезли сякаш „под калъп”. Освен привлекателния дизайн, новият пикап на GMC е и с хибридно задвижване. GMC Denali XT Concept освен двигателят с директно впръскване на горивото, който е оборудван и със системата flex-fuel, т.е. може да работи с коктейл от етанол и бензин, известен като Е85, има и електромотор. Джантите са 23 цолови, като всяко от колелата е движещо и с независимо окачване, а височината над пътя може да се регулира. Двигателят е осем цилиндров с обем 4.9 литра има мощност 326 к.с. (240 kW). Той е разработен главно с идеята за ефективност и ниски вредни емисии. Благодарение на включването и на електромотора, дългият 4610 мм пикап има среден разход на гориво с 50% по-нисък от този на съпоставими по големина и мощност съперници. Акумулаторите са разположени зад задните седалки и имат главната роля при движение в градски условия.
Тагове:
fallback
  • #6
    Жоро ( преди 16 години )
    Много хубав дезайн,като го гледам ми прилича много на Audi,и може би за това ми харесва.Според мен това е изключителен пикап.
  • #5
    tokio_inc ( преди 16 години )
    Тая кола без съмнение е много яка!Е мен попринцип ме кефят пикапи!Интериора напомня на Saab x aero и е доста добър. И най-много ме кефят ауспусите!!!СУПЕР Е ТОВА GMC
  • #4
    Венци ( преди 16 години )
    Те пък да не видят нещо от Дачия случайно :PpP Камаро PickUp ;)
  • #3
    Шмиргела ( преди 16 години )
    На мен пък интериорът ми харесва, хем е ретро джет хем модерен.
  • #2
    аз ( преди 16 години )
    тва е наи тапия интериор който съм видал
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Интересно е, но интериорът е трагичен!
fallback
Последни