IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault с нов рекорд по продажба на електромобили

Ръстът през ноември е със 152% по-голям от същия месец на миналата година

Renault с нов рекорд по продажба на електромобили

Френският производител Renault изненада през ноември с рекорд от 6453 продадени електрически автомобили. Това е не само ръст от 152% спрямо същия месец на 2017 г., но и с 1300 бройки повече от предишния най-добър месец за компанията - март 2018 г.

Renault с нов рекорд по продажба на електромобили

Изглежда, че не само продажбите на модела ZOE са рекордни с близо 5400 бройки, но Kangoo Z.E. също отбеляза най-добрия си резултат в историята -1046 (за пърти път четирицифрени продажби). Трудно е да се каже каква е причината за това огромно нарастване в търсенето, но компанията се надява то да продължи.

През ноември на изцяло електрическите леки автомобили се падат 3,5% от общите продажби на бранда в света (в Европа, където са продадени повечето такива коли, делът им е 7,3%). През 11-те месеца на 2018 г. Renault пък е продала около 43 800 плъг-ин хибрида, като 95% от тях са реализирани в Европа.

Renault с нов рекорд по продажба на електромобили

Резултатите от продажбите през ноември и след първите 11 месеца на тази година (с изключение на Twizy) са следните (в скоби е ръстът спрямо ноември 2017 г. и първите 11 месеца на 2017 г.): Renault ZOE - 5370 (увеличение със 166%) и 134 909 за годината (+ 23%); Renault Kangoo Z.E. - 1046 (+97%) и 7610 за годината (+ 95%); Renault Master Z.E. - 37 и 85 за годината (нов модел).
 

Тагове: renault
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ей сега... ( преди 5 години )
    като ги изхвърли Нисан, ще видим рендетата боб ядат ли! Ни коли ни електрички ше видят!
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 5 години )
    Дилърчитътъ толко са се възпалили, че даже и в извън работно време бичат минуси!То не, че имат работно време, де ...)))))))
  • #7
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Факт!-тически... ( преди 5 години )
    растежът от 0 може да стигне и 100%, стига да си продал и 1 кола!В случая е около 3-4000колици с доказано съмнителното (меко казано)"качество" на рено.
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Според *** след забраната на дизель въздуха става по-мръсен.Ми ходи си заври ганьовската мутра у ауспухо и дишай дизель бе може и детето си да заведеш.
  • #5
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    докато има балъци ще има и тарикати някакви измислени футуролози и еколози ни пробутнат електро уреди на цена два пъти по висока от премиум спортен автомобил ама еволюцията си знае работата който иска да живее екологично да се качва на тесличката и на село и да видим от енергото как ще му направят трафопост за да си я зарежда може и соларен парк да направи
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Минтири-тинтири ( преди 5 години )
    За да има "переспектива" на този рекорд, същите тези Рено продават по 25-30 хил. бройки Клио на месец само в Европа.С други думи, историята е малко като с рекордите за българския автомобилен пазар - в проценти къртим мивки, но в абсолютни стойности, не точно.
  • #3
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам къде е Тинтири , но колкото повече се увеличават продажбите на ел.коли се вижда тяхната безсмисленост за борба с екологичните проблеми Предполагам на всички ще стане ясно след около 3-4 години
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Тинтири де си??? Да не си болен? Айде как още не си налазил тази статийка.
  • #1
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно А защо потреблението на петрол се увеличава А защо големите градове в Европа след забраните за дизели стават с по лош въздух