fallback

Ново „Жигули” прекара 28 години на балкон на жилищен блок (Видео)

Една от забележителностите на Тбилиси беше свалена с помощта на кран

През 1991 г. един от жителите на жилищен комплекс в Тбилиси – Резо Енукидзе, си купува чисто нов автомобил ВАЗ-2106, за който мечтае много време. Грузинецът обаче не получава шанс да подкара колата, защото още през първата нощ пред блока крадци отмъкват гумите. Собственикът на колата е разстроен до такава степен, че намира кран и с негова помощ „паркира” машината на балкона на апартамента си. Тогава Енукидзе казва, че колата ще стои там, докато настъпят по-добри времена. Такива обаче не идват и возилото преседява на балкона повече от четвърт век, като се превръща в една от забележителностите на Тбилиси.

Тагове:
fallback
  • #6
    ... ( преди 5 години )
    И пак започнаха да философстват, че това било Лада, не било Жигули. Добре, че някой ви го е написал, че Жигули е за вътрешният пазар. То не е точно така, но това е най-простото обяснение. Единият завод на Лада е в Жигулвск, Самарска област. Мислите ги оставям на вас.
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    За времето си била много чак пък и много добра машина!?Аха, ама за хора, които не са виждали много добра машина да разберат, че това е пълен ***.
  • #4
    zzz ( преди 5 години )
    "Вуйчо казваше :- Носи си Рангелчо новите дрехи, да не ти ги носи друг ..."
  • #3
    //// ( преди 5 години )
    Лада е името за външния пазар. За местния руски се наричат Жигули.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това е Лада 1600!За времето си беше много, много добра машина! Много вървяха теза Лади и много бяха търсени. Струваха по-скъпо на старо, отколкото нови по простата причина, че повечето се изнасяха за 3-ти страни, а не за соц. лагера и се чакаше за тях по 15 г. Единствено можеше да се вземе веднага от Кореком, ако платиш в $.Направо не ми се мисли как този човек е имал такова търпение и не са го сърбели ръцете да я кара тази кола. Аз не бих издържал. Страхотна машина!
  • #1
    младен ( преди 5 години )
    Ей тинтири, виж къде ти е колата с ДВГ. Оди да я запалиш и да покадиш малко.
fallback
Последни