fallback

Уникално BMW 507 се продава на търг

От роудстъра са произведени само 252 бройки в средата на миналия век

Уникалният автомобил BMW 507, собственост на човека, който го е проектирал - прочутия граф Албрехт фон Гьорц, ще бъде продаден на търг. Германският дизайнер е създал също така такива коли като Porsche 911, Toyota 2000GT и Datsun 240Z. Въпросното BMW 507съчетава в себе си немския и японския дизайн, а резултатът е не само уникален, но и много красив автомобил.Цената на роудстъра не е известна, но според експертите тя ще бъде много впечатляваща, като се имат предвид всички технически и външни параметри, както и състоянието й. Въпреки това, предварителните оценки са за най-малко 2,3 млн. паунда. И това е само възможната начална цена, защото за колко ще бъде продадена колата може само да се спекулира.Причината за продажбата на модела също не се знае. Търгът Bonhams Bond Street обаче не е избран случайно - той е един от най-големите във Великобритания и на него се продават най-уникалните и редки модели автомобили.BMW 507 се произвежда от 1956 до 1959 г., като са сглобени само 252 бройки. Първите 34 екземпляра, направени до средата на 1957 г., се отличават със 110-литровия си резервоар. Роудстърът се задвижва от V8 двигател с обем от 3168 куб. см., който работи в съчетание с 4-степенна механична скоростна кутия ZF. 

Тагове: bmw 507
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    няколко пpoшляци са се изтpoпaли под статия в която се говори за кола с пазарна цена няколко милиона долара.
  • #4
    Дада ( преди 5 години )
    К`ъв е тоя червендясал жабок? Красив? Хахахахах... Забавни сте...
  • #3
    Англофил ( преди 5 години )
    v8 двигател и набира по-бавно от 4-ри цилиндров турбодвигател.Това драги зрители се нарича технологичен скок.Който е обезмислил немската грандоманщина!
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Едно време колите са били красиви и елегантни. А сега всичките да груби и грозни толупи.Изключение правят само ферари и още няколко бутикови марки.
  • #1
    Веско ( преди 5 години )
    Кво ни ги показвате тавиз стари и неекологични таралясници? Само екотаксите и не можем платим тука.
fallback
Последни