fallback

Провал за Jeep и FIAT на краш-тестовете (ВИДЕО)

Panda повтори антирекорда на Punto - нула звезди

Само една звезда на краш-тестовете на Euro NCAP получи новият Jeep Wrangler, а другият модел на FCA, участвал в изпитанията – FIAT Panda, не успя да спечели нито една. Постижението на Panda се случва едва за втори път в историята на изпитанията за безопасност, като предишният антирекорд също е на модел на италианската марка – Punto, и беше поставен миналата година. При симулация на челен удар резултатите на Wrangler показват ниско ниво на защита на гръдната област и краката на водача, а при страничен са застрашени всички пътуващи на задните места. Освен това при този модел отсъства възможност за поставяне на детско столче на предната пасажерска седалка, както и на средното място отзад. Краш-тестовете на Panda пък са показали сериозна вероятност за травми в областта на главата при челен удар, а при защитата на децата положението е още по-сериозно. Италианският автомобил не получава нито една от 24 възможни точки при челен и страничен удар при защита на деца, а манекените, заместващи деца на 6 и 10 години са с еквивалента на тежки контузии в главата при всички краштестове. В краш-тестовете на Euro NCAP участваха още седем автомобила: Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Volvo V60 и Volvo S60. Всички те получиха по пет звезди. 

fallback
  • #12
    Ф ( преди 5 години )
    Продажбите са знак за правилен продукт и превъзходен customer service. Лек ден.
  • #11
    Homer Simpson ( преди 5 години )
    ХумниК..до тоя под мен
  • #10
    До Ф ( преди 5 години )
    Е, и какво от това? Продажбите не са знак за качество и сигурност.Те и глупаците са повече от умните по света, но това няма да ти помогне да минеш от първите към вторите!
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фиат - Ментак . Нищо ново под Слънцето.
  • #8
    Ф ( преди 5 години )
    Тук яко се трият коментари, но пак повтарям - Фиат-Крайслер са единствената компания в САЩ с растящи продажби. Снощи го написах, пиша го пак.
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Общо-взето този малък Fiat е всичко това, което днешните автомобили не предлагат. Заради модата, сега машината трябва да изглежда мощно, агресивно и скъпо. Алтернативни мнения не се приемат и затова колите изглеждат прекалено натруфени и натъпкави с евтива пластмаса. А понякога човек има нужда само от едни джинси...
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Panda е като джинсите проста дреха, без нищо излишно по нея.
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Амии,... фиат. Не, благодаря!
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пълни глупости. Ако ударя с Вранглер една друга кола ще я направя на пихтия
  • #3
    Факт! ( преди 5 години )
    Американците бързо трябва да отсвирят италианските некадърници ако искат да оцелеят.
fallback
Последни