IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Tundra стана пицария

Пикапът прави пици напълно автоматизирано

Toyota Tundra стана пицария

Японската компания Toyota представи на прочутото тунинг шоу SEMA-2018 в Лас Вегас модел Tundra Pie Pro, превърнат в мобилна автоматизирана пицария.

Toyota Tundra стана пицерия

Създателите на пикапа са го оборудвали с електрическо задвижване. Самият автомобил пък се захранва от водородни горивни клетки, взаимствани от седана Toyota Mirai. "Въздействието върху природата е минимално. Единственият страничен продукт на този пикап е водната пара и вкусната пица Пица Хът", казаха от компанията.

Toyota Tundra стана пицерия

При това пицата може да се разглежда не като страничен, а дори обратното - като основен продукт на автомобила. Тъй като компанията не обяви техническите характеристики на водородния модел е съвсем ясно, че никой няма да проверява офроуд възможностите на този пикап.

Toyota Tundra стана пицерия

В същото време от компанията обявиха, че през септември са реализирани над 4000 бройки Toyota Mirai. На фона на продажбите на хибриди и електрически автомобили това е незначителна цифра, но в Toyota се надяват, че горивните клетки постепенно ще се разпространяват в по-широк диапазон.

Toyota Tundra стана пицерия

Компанията отбелязва, че горивните клетки могат да бъдат основен източник на енергия, а също и спомагателен (авариен). Те могат да бъдат произведени в големи количества, т.е. - по-евтино. Разработването на инфраструктура за зареждане с гориво и увеличаване на производството на водород се прави паралелно.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota toyota tundra
0 от 500