fallback

Tesla вече продава повече от Lexus в Европа

Данните са за септември, Model 3 идва догодина

Месец септември се оказа много успешен за Tesla на европейския пазар, като производителят на електромобили успя да постигне повече продажби от луксозната марка на Toyota Lexus. Засега в двубоя на двете компании води Lexus с 31 700 продажби за периода януари - септември, като Tesla изостава с около 10 000 коли. Добрата новина за феновете на колите на компанията на Илън Мъск е, че Западна Европа става все по-важна за Tesla и в момента около една четвърт от световното производство на марката се насочва към този пазар. Догодина в Европа се чака и Tesla Model 3, което трябва да вдигне броя на продажбите на 85 000 годишно. На салона в Париж Model 3 записа втората си официална поява на територията на Стария континент, а пазарното лансиране на електромобила е насрочено за периода февруари-април догодина, като тогава ще започват и първите доставки. Що се отнася до продажбите на електромобили в Европа тази година първото място отново е за Renault Zoe, а луксозният Tesla Model S заема петата позиция. Според няколко германски медии, най-вероятно цената на Model 3 в Европа ще е малко по-ниска от 39 000 евро.

Тагове: tesla tesla model 3
fallback
  • #12
    Вопще ( преди 5 години )
    лакмус мнооо се продава, само дето никой не го купува ...
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    То кой не продава повече от Лексус?
  • #10
    ss ( преди 5 години )
    Брей, голям пробив. Повече и от Инфинити, може би? Те и Опел са на първо място в Европа през септември, но не означава, че са цъфнали. Тесла ще пробие в Европа, колкото успя и Хамър, например. Американските са си за Америка.
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кво да обмисля човека ? Да не живеем в САЩ ? Или да не би да имаме пари за Тесли ? Нормално е да ни интересуват продажбите на Короли и Голфове.По-скоро ти като се правиш на голямата работа, не забравяй, че с четене на статии на английски, американец не се става, а си оставаме българи с български заплати в България.
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не че Тесла продава много в Европа. Лексус продава малко. Едно сравнение на продажбите на Лексус с продажбите на който и да е от немскате премиум тройка и нещата здраво се размирисват
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Забавното е, че в САЩ Модел 3 продаде повече бройки точно от Корола за септември. Така че като даваш доводи, обмисляй ги малко.
  • #6
    Факт! ( преди 5 години )
    Ми те го сравняват с Корола и Теслата я бие по продажби да му мислят немчугите.
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Lexus продават доста малко в Европа като цяло,не е критерии това.Да ги сравняват по качество,по здравина,по използвани материали,тогава да се види кой кого...
  • #4
    жик-так ( преди 5 години )
    Lexus - стил, качество и престиж!
  • #3
    До въпроско тъпана ( преди 5 години )
    Защото Лексус продава малко няма как да сравнят с Корола и да кажат Тесла продава една кола а в същото време се продават 100 Короли ( примерно )
fallback
Последни