fallback

Фаровете на Volkswagen ще „рисуват” символи на пътя

Компанията представи LED-светлините на бъдещето

Германският производител Volkswagen представи светодиодната техника на бъдещето. Тя ще може да „рисува” на асфалта пред автомобила символи, както и да ги показва на самите си фарове и по този начин да предупреждава останалите участници в движението.

В основата на технология е една от най-новите разработкки на Volkswagen – LED-светлини, които използват 30 000 пикселови точки. Те позволяват на асфалта да бъдат проектирани различни изображения – например, линии, които напомнят на водача за габаритите на автомобила или отделят някое препятствие на пътя.

Подобна технология по-рано тази година представи и Mercedes-Benz, при който новите фарове могат да поектират предупредителни символи – знаци за ограничение на скоростта или участъци, които са в ремонт, а също така и да показват разстоянието да движещото се отпред превозно средство или местоположението на пешеходец.

Volkswagen показа и още една новост – матрични светодиодни габарити, които както и фаровете могат да рисуват на пътя линии, габарити и траекторията на паркиране. С помощта на мобилно приложение фаровете могат да променят изображенияга. Освен това, те ще предупреждават движещите се отзад превозни средства за опасност на пътя, а при електромобилите ще показват колко заряд има в акумулаторите.

Кога ще се появи новата технологии в серийните автомобили на германците, засега не е ясно.

Снимки: Volkswagen

 

Тагове: volkswagen
fallback
  • #9
    анонимен ( преди 5 години )
    Мобилна версия на сайта.... Евала
  • #8
    . ( преди 5 години )
    Муй ще могат ли да рисуват?
  • #7
    Факт! ( преди 5 години )
    Не ни занимавайте с фалирали компании.Все едно да почна да пиша статии за Дюзенберг Де Дион Бутон или за Америкън Мотор Корпорейшън.
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупости на търкалета...
  • #5
    Пожарогасител ( преди 5 години )
    Много ще е ефективно като караш зад някоя японска кошара да се появява една буба. Както си е наистина. Фолксваген постоянно плющи дръпнатите с техните коли от палеозоя.
  • #4
    Д ( преди 5 години )
    Иновация. НЕщо като тея китайските фенерчета, дето рисуват символи на пътя.Вместо да си оправят шаситата и да направят малко по-интересни автомобили за каране....
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    И аз рисувам символи зимно време по снега.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    За българския пазар трябва да вкарат кирилица. Освен историческото трибуквие, вече е модерно и Локо София да пише навсякъде!
  • #1
    .. ( преди 5 години )
    Да не стане като в ония виц: Пиши К.. и да си ходим...
fallback
Последни