fallback

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Спортният кросоувър става най-скъпият модел на чехите

Чешкият производител Skoda разкри напълно спортната версия на кросоувъра си Kodiaq. Тя ще получи добавка RS към името си, като ще бъде и най-скъпият модел в гамата на марката. Като цена автомобилът няма да отстъпва дори на топ-версията на Superb с 280 к.с., както и на Octavia RS 245.Задвижването на Skoda Kodiaq RS е поверено на най-мощната версия на 2,0-литровия TDI мотор с два турбокомпресора. Двигателят развива 240 к.с. и 500 Нм въртящ момент, като работи в комбинация със 7-степенна DSG-трансмисия и система за задвижване на четирите колела с възможност за заключване на задната ос.Динамичните характеристики все още не са обявени, но се очаква кросоувърът да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и да развива максимална скорост от 230 км/ч. За сравнение, вариантът на Superb с 280 к.с. вдига 100 км/ч от място за 5,8 секунди, а топ-версията на Octavia – за 6,6 секунди.От стандарния Kodiaq версията RS се отличава по оригиналните 20-цолови джанти Xtreme (гумите са с размер 235/45 R20), светлоотразителя по цялата широчина на задната броня, различния преден въздухозаборник и черните елементи вместо хромираните. Светодиодните фарове влизат в стандартното оборудване на модела.В салона на поставени нови седалки с интегрирани подглавници, отсечен волан и метални педали. Виртуалният приборен панел е включен в базовото оборудване, като разполага с допълнителен „спортен” режим, при който показателите на оборотомера и километража се преместват в центъра на дисплея.Освен това, Kodiaq RS става първият модел на Skoda, който разполага със система  Dynamic Sound Boost. С нейна помощ колоните на аудиосистемата създават у шофьори и пътниците илюзия за агресивен звук на двигателя.Продажбите на кросоувъра Skoda Kodiaq RS стартират веднага след премиерата в Париж. Цената на модела ще бъдат подобни на тази на Volkswagen Tiguan Allspace с дизелов мотор с 240 к.с. в ниво на оборудване Highline. В Германия този модел струва 46 600 евро.Снимки: Skoda

Тагове: skoda kodiaq kodiaq rs
fallback
  • #13
    Анонимен ( преди 5 години )
    видяхме го - сега да го закрият отново :О
  • #12
    до: ВАГи-на-ла ( преди 5 години )
    Хахаха ВАГииии, пак бълнуваш и пак медикаментите си ги забравил. Това, че е неделя не значи, че не трябва да ги пиеш! Всеки ден ВАги, всеки ден през празници и неделите също. Дохтора не ти ли каза?Каква 80-та, какъв Гюнтер, какъв къмпинг бе неврастеник? Роден съм 1979 г. и през живота си на къмпинг не съм бил. Виж твоите спомени от въпросният къмпинг и Гюнтер с мустачките не ни ги пробутвай! Това са си лично твои спомени и нас не ни засягат! Какво сте правили и как сте мърсували не е интересно!
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не по-жалки от компанията майка обаче.Всъщност всичките простотии идват он ПопФолк с Ваген, а не точно от Шкода.Между другото единствената марка, която си заслужава донякъде парите от селската група е точно Шкода. Б0к.лук е и тя, но поне плащаш по-малко пари, т.е. си вземаш по-евтин шит.
  • #10
    Анонимен ( преди 5 години )
    Разкрит,...!!!... сякаш на някой му пука. Шкода сами вдигат пушилка около себе си. Жалки са!
  • #9
    Факт! ( преди 5 години )
    Само дето румънската АЕЦ е строена от канадци с реактори Канди които са канадски.
  • #8
    Info ( преди 5 години )
    Ако се зачетеш на подходящо място, всъщност абревиатурата си е точно RS. V не е към тази абревиатура и самите модели, дори в описанията про дилърите са си именувани като RS. Всичко тва е по и формация от Skoda AutoПоздрави!
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аутокомедията, на Шкода спортните модели не са RS, а са VRS. Вгледайте се в логото и ще видите че V e в червено.
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно французите бяха най-големите противници на нашата АЕЦ, защото построиха АЕЦ в Румъния и трябва да му избият парите. ние продавахме на румънци и турци евтин ток, както от време на време за Гърция и Сърбия. Та французите се намесиха на пазара на тока в региона, накараха ни да си закрием мощностите, за да могат техните да работят. И то техния АЕЦ го построиха в такава земетръсна зона, че трябва много да се молим да не удари силно земетресение, че тогава Чернобил ще ни се види,като детска игра
  • #5
    Факт! ( преди 5 години )
    Мдам много произвеждат толкова че тока им е по скъп от френският.Така произвеждат че в Германия отново отварят въглищни мини затворени през 19-век и изселват цели села.Връщат се немците там откъдето са се пръкнали 1871-ва!Германската държава и "нация" са пародия на човешкият род някакво недоразумение и грешка заложена при оформянето на Вселената.
  • #4
    комедиантите режат.. ( преди 5 години )
    едно постваш - съвсем друго излиза ...
fallback
Последни