fallback

SSC Tuatara е готов да атакува световния рекорд за скорост

Хиперавтомобилът разчита на двигател, чиято мощност може да достигне 1750 к.с.

Компанията SSC Северна Америка официално разкри своя хиперавтомобил Tuatara, като това стана на конкурса за дизайн, който се провежда в Пебъл Бийч, Калифорния.

Конструкцията на Tuatara е изградена от въглеродни влакна, като коефициентът на въздушно съпротивление е 0,279. Според производителя, този показател е достатъчен, за да може автомобилът да се конкурира с коли като Bugatti Chiron и Koenigsegg Agera. Дължината на Tuatara е 4429 мм, широчината е 1991 мм, а междуосието е 2672 мм. Теглото пък не надхвърля 1257 кг.Двигателят на модела е 5,9-литров V8 с две турбини, чиято мощност може да достигне до 1750 к.с. Това обаче може да стане само ако се използва горивна смес, съставена от 15% бензин и 85% етанол. Максималните обороти за минута са 8800, а теглото на агрегата е 194 кг. Мощността се предава към задните колела, посредством 7-степенна компютъризирана механична скоростна кутия, към която е налична и система за роботизирана система за смяна на предавките.

Тагове: ssc tuatara
fallback
  • #8
    до Фен ( преди 5 години )
    Когато тая рисунка "кола" направи първия реален тест тогава ела ми говори за какво било "направено". Засега е "направена" само една рисунка. Има ли сглобена поне 1 бройка? Тествана ли е на пътя? Ако да евала. Ако не като го направи тогава ще се говори щото мноого ентусиасти с хипер коли на хартия ама накрая нищо. Засега единствената спортна българска кола е Син другото са бъдещи планове и мечти които я станат я не.
  • #7
    Фен ( преди 5 години )
    До Ангел: шелби с 1750 коня е три пъти по-слабо от Арканума. Не може да се нарече мощно - все едно да сравниш москвич с БМВ!До Рамбо:Разликата е, че ти нищо не си написал. Напиши, да видим колко ще ти се вържат! Не си правил интелигентни хуманоидни роботи и най-добрите металотърсачи, нямаш за съдружник състезател - никой няма да ти се върже!
  • #6
    Рамбо до Фен ( преди 5 години )
    Какво сегашно време какви 5 лева, аз мога да напиша, че 1.9tdi-то в пасата ми е 35000 коня с чип от маднес, а шасито е направено от карбон-карбон, купен от НАСА. Слагам 5 рисунки направени в Paint и готов хиперкар, нали? На мошеника Киров Али...както там му е името е точно това- компютърен render с измислени данни.
  • #5
    Фен ( преди 5 години )
    До Цахал:Не е само рисунка! Виж им страницата във фейсбук - всичко е написано в сегашно време! Цитат: "ALIENO ARCANUM има иновативно ALIENO шаси, изградено изцяло от pre-preg карбон и honeycomb ядро".Видя ли? Ахмед Мерчев е гордост за Слащен и цяла България!
  • #4
    Цахал ( преди 5 години )
    Не е 5000 кс защото още е само рисунка
  • #3
    ангел ( преди 5 години )
    Прав си че колата, за която говориш. Но и Шелби супер карс правят мощни машини
  • #2
    FenIX ( преди 5 години )
    Хубава кола. Леко наподобява Макларън Р1 особено отзад.
  • #1
    Фен ( преди 5 години )
    Точно така, пишете за тази смешна американска марка, а забравяте, че Алиено Арканума на Ахмед Мерчев е 5000 коня и всички такива колици ги прави смешни, а освен това се проектира и произвежда в България!!!
fallback
Последни