fallback

Кои са градовете с най-добра инфраструктура за електромобили?

В Топ 10 влизат два холандски и три германски, но първото място е за Лондон

Лондон е градът с най-добрата инфраструктура за електрически превозни средства, показва анализът на 89 градове, изготвен от Spotahome. Столицата на Великобритания получи най-високата оценка от 10 точки, поради факта, че са създадени най-добрите условия за използване на електрически автомобили.Второ и трето място в Топ 10 заемат съответно холандските градове Амстердам (9,63 точки) и  Ротердам (8,73). В десетка място са намерили три германски - Берлин (4-о място, 8,24 точки), Хамбург (5-о, 7,2 т.) и Мюнхен (9-о, 3,51 т.). Норвежката столица Осло заема едва 6-о място с 6,82 точки, въпреки че страната е лидер в света по електромобили на глава от населението. Другите градове, които допълват класацията са: Ню Йорк (7-о място, 5,51 т.), Лисабон (8-о, 3,76 т.) и Барселона (10-о, 3,33 т.).

Тагове:
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо го няма Перник?Би трябвало да е по първите места.
  • #6
    Ники ( преди 5 години )
    Ако Лондон е на първо място, то представям си другите градове.... Трагедия... Има малко в центъра а другите квартали кучетата ги яли... Смях.
  • #5
    carpe_diem ( преди 5 години )
    София също не е лош град за електрички - бая станции има, доколкото знам, ама пак който кара такова животно, да каже.Имам съседка една леличка - бръмчи с едно Kiwi и провесва кабела от 4-ия етаж да си го зарежда в двора на блока...
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Оня лолю първия ходил за 3 дни в Лондон и взе да го раздава много знаещ че за там не трябвали автомобили.Абе мискинин ела да живееш в Лондон и тогава дрънкай глупости. Това, че си на село и от там за сефте излизаш не те прави много знаещ. Баси като чета някой направо ми идва да заведа дело срещу производителите на контрацептиви. Много ограничени същества се ширят из нета. Честно!
  • #3
    до първия ( преди 5 години )
    Ако си турист да, но ако живееш е съвсем друга бира. Особено пък, ако имаш семейство, трябва много да пазаруваш или имаш фирма и трябва да разнасяш материали между обектите и проверяваш работниците. Нали се сещаш, че рядко някой обект се пада точно до метро или спирка на автобус.А пробва ли да пътуваш с автобус да видиш колко е тегаво. За разглеждане е ок, но когато трябва да вършиш нещо е съвсем различно. Така, че като турист не прави генерални изводи дали трябва или не автомобил в Лондон.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    а на кое място е Враца?
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ходил съм само за 3 дена в Лондон, пожелавам всеки да може да отиде, някой ден и да обикаляс обществен транспорт. Верно много е натоварено, поне на нас така ни се струва, но пък почти на всяка линия на метрото влаковете са през минута, максимум две, което е идеално.Просто автомобила си губи смисъла в такъв град.
fallback
Последни