fallback

Италианци създадоха пистово 308 GTi за всеки ден

Колата няма общо със състезателната програма на Peugeot

Въпреки усилията на Peugeot, 308 GTi не успява да постигне славата и успехите на своите френски и германски съперници. Дори участието на автомобила в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR) не помага особено на каузата. Но италианският пистов пилот Масимо Ардуини може да промени това. Той и екипът му създадоха интересна версия на 308 GTi, която много прилича на състезателната модификация TCR и в същото време е доста различна. Проектът на Arduini Corse залага на по-широката стъпка на колата и добавянето на агресивен аеродинамичен пакет – с други думи, пистов автомобил за всеки ден. Мощността на 1,6-литровия турбо мотор е повишена от 270 на 302 конски сили, като в списъка с промени влиза и нов интеркулър. 18-цоловите джанти на OZ Racing са директно заети от моторните спортове, а колата получава гуми Michelin Pilot Sport Cup 2. Италианците са премахнали всичко ненужно от колата и теглото й е вече 1155 кг, като така 308 GTi може да се сравнява по тегло с хотхечовете от субкомпактния клас. Естествено, окачването също е претърпяло промени – регулируеми KW амортисьори и спирачки Brembo с 340-милиметрови дискове.

fallback
  • #4
    Vilislav ( преди 5 години )
    Затова предпочитам сара кола, но НАДЕЖДНА, да не мисля постоянно за нея, за сервизи и т. н. По-хубаво я вземи стара, хвърли още толкова в ремонти и я направи топ. И после с години я карай, с повече обем и по-малко коне за да няма натоварване. Ей така издържат коли по 15-20 години. Тия жалки двигатели в момента 200к им е рекорд а на 300к за скрап. Много ниски литражи и големи мощности, двигаеля не трае.
  • #3
    Vilislav ( преди 5 години )
    1.6 мотори от по 270-300 коня ... полудя света.Колко смятате ,че ще издържа тая изродищина?Навремето 2000 кубика ги правиха 115-120 коня, сега 1.4 180 1.6 270...След 5 години е за основен познай за чия сметка...То само за двигателите им ще работим...Заова не искам нова кола малолитраж с много коне. Лети хвърчи и свършва в сервиза за твоя сметка. За 270 коня литража трябва да е поне 2-2.2 че дори и 2.596-та коли правят милион а тия им се радваш ако чукнат 200к без основен.
  • #2
    Петър ( преди 5 години )
    И като са го преработили с какво може да се похвали? Статията свърши а имам чувството че съм прочел само увода.
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Що за глупост кое по точно неможе да се сравнява по успехи как го определихте това 308 вече имам нялко подиума на WTCR при положение, че тва са млади пилото и сравение с дригите звезди отита им е доста малък. И 308 гти П.С е 1200 кг. което е един от налий леките хот хечове
fallback
Последни