fallback

Audi спира продажбите на A6 и A7

Близо 140 000 коли от двата модела влизат в сервизите

Компанията Audi е открила заводски дефект в системите за безопасност на моделите A6 и A7, което ще доведе до сервизна акция. Освен това се спират продажбите на нови автомобили, като засега мярката се отнася само за пазара в САЩ, съобщава Motor1.Според информацията на изданието, проблемът е в датчик, който регистрира присъствието на пътника на предната седалка. Оказва се, че той може да излезе от строя и съответно въздушната възглавница да не се задейства в случай на инцидент.Производителят от Инголщад твърди, че до момента не е регистриран нито един случай на пострадал или загинал човек заради дефектния датчик. В компанията обаче искат да се застраховат и затова вкарват в сервизите си 139 249 коли от двата модела, произведени през периода 2012-2018 г.Акцията е на територията на САЩ и Канада, като засега няма яснота дали ще засегне и европейските версии на двата модела. Тяхното производство продължава по график, обявиха от компанията.Снимка: Audi

Тагове: audi a6 a7
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мазда се произвеждат само в Япония. Не можеш да си представиш колко е ниско качеството на новите модели. Та не зависи къде е произвежда, а колко производителят е изпилил цената за по-голяма печалбичка.
  • #10
    Анонимен ( преди 5 години )
    Made in USA...все едно да пише "сделано в СССР".Как винаги те имат проблеми,как винаги се откриват дефекти в производството което е там.Немското сглобено в САЩ и това в Европа няма общо като качество.Японските сглобени в Япония са топ качество,с изключение на Тойота,тя е шит независимо къде е направена.
  • #9
    Адеее ( преди 5 години )
    Добре бе, европейските пасажери _ по-малко пасажери ли са? Ефати гаврата с европейците.
  • #8
    none ( преди 5 години )
    Ауди се повреждат само в САЩ. В Европа нямат проблеми. Американците да си ги купуват от тук. Няма да им ги сервизират ;)))
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какво означава "влизат в сервизите"? Те аудитата не са излизали оттам.
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе добре, че не е като на Тойота, поради самоускоряване или отказали спирачки.
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шефовете и те влизат,ама в затвора.
  • #4
    А па ... ( преди 5 години )
    възглавниците са на оризарето от наТаката!
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    тия датчици се правят в България- Ботевград от несретници хейтъри !
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това не е новина. Новина ще е, ако някой собственик ня ауди взел, че поумнял.
fallback
Последни