fallback

Новият Ford Focus "вижда" дупките на пътя

Първият пазар за опцията е Великобритания на цена от 740 евро

Представеното през пролетта четвърто поколение на Ford Focus ще започне да се предлага на европейските пазари по-късно това лято. Тези дни стана известно, че хечбекът е обзаведен с технологията за разпознаване на дупките по пътя, с каквато досега можеха да се похвалят моделите Mondeo, Galaxy и S-MAX.С помощта на новата система, шофирането на Ford Focus 4 по лошите пътища ще стане по-меко и безопасно. Тя ще се предлага опционално и включва адаптивни амортисьори и 12 сензори, които ще могат да идентифицират дупките на пътя, преди автомобилът да им "налети".При разпознаване на дупка, системата прави съответния амортисьор колкото е възможно по-твърд, като по този начин колелото не влиза толкова дълбоко в нея и я преминава с по-малко удари. Първият пазар за новата опция ще бъде Великобритания, където тя ще се предага за 650 паунда (740 евро).Четвъртото поколение на Ford Focus дебютира през април. Автомобилът е изграден върху новата модулна платформа C2, разработена от европейските специалисти на американската марка. Гамата бензинови двигатели е представена от 3-цилиндровия еднолитров EcoBoost с мощност 85, 100 и 125 к.с., както и от 1,5-литров 4-цилиндров с мощност 150 и 185 коня. Предлага се и с дизелови двигатели EcoBlue 1,5 с мощност 95 и 120 к.с., както и с двулитров, който развива 150 коня. Всички двигатели работят в съчетание с 6-степенна механична и 8-степенна автоматична скоростна кутия.Снимки: Ford

Тагове: ford focus
fallback
  • #8
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    перфектно! сега ББ ще каже, че матриала вече няма нужда да се оплаква от дупките!
  • #7
    ха ( преди 5 години )
    тук ще стане разногледа тая система и после спре да функционира
  • #6
    :) ( преди 5 години )
    А може ли да разпознава пътя по дупките?
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    В другите държави може да имат дупки по пътищата, а ние тук си имаме цели ями и трапове.У нас тази система сигурно ще спре колата и от уредбата ще се чуе глас, който да ни каже, че сме излезнали извън пътя. Хората откъде да знаят, че нашите пътища са по-зле от техните черни пътища.Това съвсем сериозно. Карал съм в Чехия по черен път до вилата на един клиент и направо паднах, като видях за какво става на въпрос. Спокойно с 80-90 може да се кара без проблеми. И това е черен път смятайте.
  • #4
    .. ( преди 5 години )
    Чакайте, чакайте, чакайте. За каквио дупки говорим? За западняшките, които са с размер на грахово зърно или от БГ модела, които са с размер на едър рогат ***?Има разлика, нали?
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупост. Цял свят има лоши пътища. Стига сте драматизирали. Мислиш специално за бг е направена?
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    У нас тази система ще стане разногледа.Тук от дупки пътя не можеш да видиш.Страната на мутрата и на рапона с помощното училище.
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много добре звучи
fallback
Последни