fallback

Tesla Model S на холивудски режисьор изгоря на пътя (ВИДЕО)

В Германия пожар изпепели суперкола с пробег от едва 70 км

Електромобил Tesla Model S, който принадлежи на холивудския режисьор Майкъл Морис, изгоря по време на движение. За инцидента съобщи съпругата му – актрисата Мери Маккормък, в Twitter. Тя публикува и видео от инцидента, станал в Лос Анжелис. „Ето какво се случи с моя съпруг и неговия електромобил на булевард „Санта Монико”. Благодаря на хората, които си били наблизо и са успели да го предупредят за запалването. Той е невредим. Славо Богу, моите 3 дъщери в този момент не са били в колата”, написа Маккормък. Според изданието, ръководството на Tesla незабавно е било уведомено за случилото си. Компанията започва собствено разследване на инцидента, като ще прдостави пълната информация навластите. По време на запалването електромобилът не се е движил на автопилот.

@Tesla This is what happened to my husband and his car today. No accident,out of the blue, in traffic on Santa Monica Blvd. Thank you to the kind couple who flagged him down and told him to pull over. And thank god my three little girls weren’t in the car with him pic.twitter.com/O4tPs5ftVo

— Mary McCormack (@marycmccormack) June 16, 2018

Това е поредният сериозен инцидент с кола на Tesla. Най-известният случй е от 7 май тази година, когато във Флорида водач загуби управление върху Model S, преобърна се и загина. Тогава разследването засегна повече от 22 000 бройки от електромобила. В същото време в Германия напълно изгоря чисто нов Ford GT40. Суперколата с цена от 450 000 евро се запали по време на движение в градчето Остермюнхен. Зад волана е бил 52-годишният собственик на автомобила, а до него е седял сина му. Двамата се успели да напуснат горящата кола, без да пострадат. Пристигналия екип на пожарната е загасил колата, но тя е напълно унищожена. Предполага се, че проблемът е в електрическата система. Пробегът на колата е бил едва 70 км. Снимки и видео: Twitter

 

Тагове: tesla model s ford gt40
fallback
  • #13
    Kотоошу ( преди 5 години )
    При изгарянето са се отделили толкова много токсични газове колкото от движението на хиляди коли за години , егати и екологията.
  • #12
    Криза ( преди 5 години )
    Какво толкова мрънкате за колите има 10 поне по-големи проблеми от колите.Замърсяването,непрестанния сеч на дървета,защо никой не прави нищо за пластмасата ,изчезването на пчелите,колко от вас си оставят колата ,ходят пеша или карат колело на 20 човека 1 или 2.Онзи ден попаднах на коментар няма да си оставя колата защото има задръстване и рейса едвам се движи .
  • #11
    Заминаващ! ( преди 5 години )
    И тая нова технология за ловене тъ.ия Ханс ли я е измислил.Тия освен да лъжат за друго не стават!
  • #10
    123 ( преди 5 години )
    Аз не мога да разбера тази марка защо въобще съществува. Ако имаше толкова инциденти с която и да е марка бмв, рено, нисан тойота и т.н. Досега да има милиони сервизни акции, глоби ......Не сме против електрическите кол. Ама тия хем не могат да ги правят, хем се напъват. Това ме дразни.
  • #9
    Wane ( преди 5 години )
    "интересно, това, което гори , че излиза под налягане - какво ли може да е ?"Литий е това.
  • #8
    Гост ( преди 5 години )
    Със сигурност ще има малко елемент на хейт. Е, наистина малко! Все пак, крайно време е медията да се погрищи повече за редакцията на публикуваните материалите. Заглавието ни насочва към пожар при Тесла. Първото изречение въвежда читателя в драма с пожар(а) на суперкола в Германия. Смислово предполагаме, че е Теслата. Втория абзац, обаче, ни праща в САЩ и следва логически разпад. Разбираме и за някаква катастрофа във Флорида. Едва в края връзваме картината с пожара в Германия, който е ФОРД ГТ??
  • #7
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    До Минаващ:Тъпо другарю, тъпо... избирам технологията за производство на ЧИСТИ ГОРИВА от съдържащите се в атмосферата въглеводороди! Технологията вече я има и това дефакто е единственията метод, който не само не отделя СО2, а напротив извлича го и дефакто ще играе ролята на огромен филтър! При няма и 20% чиста енергия от възобновяеми източници електричките са в пъти по-мръсни и от стар дизел!
  • #6
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Нищо странно Тесляка с е така. Собствениците трябва да свикват.При Форда като при някои стари Ламборджинита, ако не охладиш внимателно двигателя е възможно да пламне от високата топлина отделяна от тия яко напомпани мотори
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    интересно, това, което гори , че излиза под налягане - какво ли може да е ?
  • #4
    Минаващ ( преди 5 години )
    Избирайте: да се развиват колите на ток или немската технология канцерогенни дизели рак на белите дробове или бензинови въглеродни диоксиди увеличаване на парниковият ефект заливане на сушата от водата и бавна смърт.Отидете до онкодиспансера и вижте как живеят хората в последен стадии на рак.Германците тва са измислили канцерогенни двг те за собственият си живот не жалят камоли за вашият!
fallback
Последни