fallback

Над 600 000 коли на Mercedes са под подозрение за измама

Компанията от Щутгарт е на път да се сдобие със собствен „дизелгейт”

Германската национална служба за движение по пътищата (KBA) разследва Mercedes-Benz, като се очаква съвсем скоро срещу компанията да бъдат повдигнати официални обвинения. Причината е добре позната – използване на устройства, които манипулират дизеловите двигатели на производителя при тестове, съобщава Deutsche Welle.Според информацията, наличието на механизъм, който „лъже” при тестове за вредни емисии, е открито при около 600 000 автомобила на марката. Под подозрение са моделите C-Class (на снимката горе) и G-Class, като става дума именно за техните дизелови модификации. По същите причини по-рано KBA нареди на Daimler да ремонтира и минивана Vito (на втората снимка), оборудван с 1,6-литров турбодизелов мотор, отговарящ на стандарта Евро-6. От концерна вече обявиха, че ще обжалват това решение, но отказват са коментират информациите за проблеми с C-Class и G-Class.Медиите в Германия разкриват, че днес председателят на Съвета на директорите на Daimler AG и шеф на подразделението Mercedes-Benz Cars - Дитер Цетше, ще се срещна с министъра на транспорта на Германия – Андреар Шрейер. Очаква се на срещата да бъде обсъждан именно този проблем.Mercedes-Benz вече спря да продава дизелови версии на своите модели на територията на САЩ, след като местните власти обвиниха Volkswagen Group в използване на устройства, манипулиращи показателите на вредни емисии при дизеловите двигатели.Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz kba
fallback
  • #10
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    тоя 1.6 дизел е от рено! Същото и за С-класата.
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    На който не му харесва у нас (в Европа) да върви при диваците в Русия.
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    обаче нашите ментета са най-истинските ментета. храната менте, хората,колите, държавата, политиците...обаче тиквата, която управлява е абсолютно истинска. 100% тиква и мутра! факт!а това, че немците си правет киквото искат е известно и на децата. те си правят и си гласуват правилата в европа. немскит2 производители предваритилно знаят кои закони и норми ще се променят и реагират преди всички. англичаните не случайно излезнаха от това немско блато наречено съюз.
  • #7
    Брандо ( преди 5 години )
    При тази глобализация и при германците ще навлезе думата *** ! Ние обаче сме царе ! При нас и храната е фалшива !
  • #6
    ... ( преди 5 години )
    Разгледай акциите на Митсубиши от 2000 до 2004-та година и после пак пиши на хората за Митсубиши.Случайно се зачетох в коментара ти... не си запознат явно с марката.Най-доброто в автомобил Митсубиши е - КЛИМАТИКА!
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какво са лъгали Мицубиши бе джендъре?Били напомпили гумите повече, за да постигнат по-нисък разход и заради това фалирали. Мале колко си ***. Ами то по тая причина всички трябва да фалират. А немските мошеници,които използват измамен софт даже са още по добре нали. Как става номера? Дори и *** като тебе би трябвало дя може да се сети.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    A Мицубиши лъгаха ли - лъгаха, Признаха ли си? Признаха. Сринаха им се акциите и Рено-Нисан ги купиха. Всички лъжат, и прибягват до всякакви технически хитрости, не само германци. Въпросът е, че ако имаш искаш да се заядеш с някого винаги може да намериш за какво.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    И нека някой ми каже, че няма картел между немските марки. Всичките лъжат по идентичен начин, мамят и манипулират. Колите са им с контролирано качество, т.е. след определен период да се развалят и нещастните клиенти да им ходят по сервизите и от това да печелят най-много. Да вземем за пример ВАГ. Увеличили продажбите с 2%, а печалбата им скочила с 23%. Нали се сещате откъде идва. Погледнете пред сервизите им какво става! Скоро май ще въведат 3 смени за работа.
  • #2
    123 ( преди 5 години )
    Е ли е или не е вярно, смееш ли да питаш, казва ли ти някой, може би едва ли не, да.
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупости.Германец и измама,не е вазможно!
fallback
Последни