fallback

Dacia подготвя още един кросоувър

Всички модели на марката ще преминат на нова платформа

През тази година румънската марка Dacia празнува своята 50-та годишнина. В чест на глобалното събитие производителят публикува фотография с най-значимите събития след преминаване му под контрола на Renault през 1999 г.Именно на последната снимка е показан загадъчен покрит модел, който трябва да дебютира в най-скоро време. Според повечето западни издания, това ще е кросоувър на базата на нов модел на Renault от C-сегмент. Френският „паркетник” ще бъде показан официално на автосалона в Москва през август, като все още не е ясно как ще се казва.Твърди се, че този модел е изграден на модернизираната платформа B0 и ще има купеобразен силует. Освен в Русия новият модел на Renault ще се предлага в Бразилия, Китай и Южна Корея. А неговият аналог от Dacia ще бъде насочен най-вече към пазарите в Европа.Освен това румънците подготвят и сериозно обновяване на своя бестселър Duster. Догодина ще се появи поколение 2.5 на модела., като то ще използва каросерията на втората генерация, но ще бъде на нова платформа. Тази версия на Duster ще се предлага само на определени пазари, тъй като ще е по-скъпа от стандартния модел.Впрочем новата платформата постепенно ще стане основна за Dacia, като на нея ще се правят всички нови модели на марката. Снимки: Dacia

Тагове: suv dacia
fallback
  • #13
    123 ( преди 6 години )
    До Асдфг.Напълно си прав.За съжаления мисленето на *** е такова.Няма 5 лв. в джоба,ама "премиум"Бил е премиум,преди 10 години.Не случайно станахме автоморга.Баровци;Защо не ги обслужват в оторизирани сервизи? Щото са ***. Беден ама с "премиум"
  • #12
    Асдфг ( преди 6 години )
    Колко закъсал мозък трябва да си да си вземеш изпърдян таралясник БМВ на 350 000 км за 10 к и да си мислиш че си нещо повече от човек явно знчително по-богат и умен закупил си нов автомобил за 30к. Не ми говори че караш премиум, караш изтърбушен дарак. Който има наистина пари БМВ то си го купува от магазина и на 4 тата година го е сменил с новия модел. А като нямаш 80к за БМВ а 25 си купуваш съответната кола която можеш да си позволиш. А кат нямаш 5 лв в джоба даваш акъли по форумите.
  • #11
    AAV ( преди 6 години )
    Докато в България законодателството толерира по-старите коли, дотогава ще се говори предимно за мощни Мерцедеси, БМВ, Ауди и т.н. Когато законодателството стане като в културните държави и започнат да се толерират НОВИ и екологични коли, тогава ще се говори все по-често за автомобили като Дачия и други по-малки коли...
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    колко закъсал за мозък трябва да си за да си вземеш дачия или шкода от автосалон за 30 к
  • #9
    Глупости големи! ( преди 6 години )
    Айде стига измислици.Дъстър 2ра версия си е фейслифт с екстри.Сега за нова платформа и автомат цената ще гони 37-38 000 до към 40 000. Я кажете, това ли беше замисъла на евтините автомобили?
  • #8
    Аз ( преди 6 години )
    Който каквото иска даговори, но Дачия е много добър изборза парите си. Преди време и аз бях скептичен но 2009 г. взех Сандеро - просто това можех да си позволя. После 2013 взех логан, сандерото го оставих на баща ми. Ами мога да ви кажа че и по двете коли до момента освен консумативи и един акумулатор на сандерото нищо не е сменяно. Спор няма има по-луксозни марки, но ако ти трябва кола да върши работа мисля че в този ценовиклас няма конглокенция. А иот към комфорт не са зле нещата вновите версии
  • #7
    Ммм ( преди 6 години )
    Някой нещо е объркал сравненията.Да ФВ им се искаше Шкода да е пряк конглокент на Дачия но уви нещо много не им се получи, като вземеш цена-качество,проходимост и пазар, Дачия е над Шкода. Шкода е скъпа и продаваема в Европа,а на вън не. Дачия се продава на всякъде изключение прави Северна Америка като цяло.
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да Октавия 3 не е 5-та серия но не е и на цената й. Как според един куп сайтове за ревюта Тя е една най-добрите семейни коли само според българина (който обикновено дори не я е виждал отблизо) не е. Аз карам Октавия 3 и съм безкрайно доволен. На всеки който кажа ме пита ама не е ли скучна/мизерна/некачествена. Докато не се повозят.
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти май шкода не си имал. Имам Октавия 3. Това са най-лошо изхарчените ми пари.
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    За предното поколение Дачии си много прав, но сега новите са доста напреднали.
fallback
Последни