fallback

Електромобилите на Tesla изминаха 11,5 млрд. км

Американската компания обаче продължава да отчита огромни загуби

Американската компания Tesla обяви статистическите данни за пробега на всички свои електрически автомобили. В доклада на производителя се съобщава, че колите й са изминали над 10 милиарда километра.В доклада си от октомври 2016 г. американците съобщиха, че техните електрически автомобили са пропътували близо 5 млрд. км. До средата на миналото лято тази цифра се е увеличила на 8 милиарда. Сега Tesla съобщи, че общо автомобилите на компанията по целия свят са покрили разстояние от 11,5 милиарда километра.В момента на световния пазар Tesla предлага  Model S, Model X и Model 3. В същото време американците имат много проблеми с последния модел. По-рано собственикът на компанията Илон Мъск обеща на акционерите, че от автомобила ще се произвеждат по 2500 бройки на седмица, но в действителност се сглобяват само по 2000. Освен това производителят непрекъснато се сблъсква с дефектни детайли за Model 3.Tesla е губеща компания, която само за периода октомври-декември миналата година отчете загуби от 770,8 млн. долара. Общо за цялата 2017 г. производителят загуби 2,2 млрд. долара. През 2016 г. загубите на компанията бяха в размер на 773 млн. долара.

Тагове: tesla
fallback
  • #9
    Dido ( преди 6 години )
    Хубаво смятате колко газове изхвърля един дизел на км, защото има замервания и статистика (макра и не много точна) Но знаете ли колко газове се изхвърлят от ТЕЦовете за производството на тока с който се движат "екологичните" тесли? Защото ако не знаете,в световен мащаб електричестовото все още идва от замърсяващи източници!А за "екологичния" добив на литии въобще не ми се отваря тема ....
  • #8
    ДДСто ( преди 6 години )
    Четеш новините като дявола евангелието!Проблема при Ауди засяга само двигателя 2,0 дизел поставян в коли от 2013 до 2017.Тесла само за една година превикаха в сервизите си общо над 300 000 коли което е общото им производство за 2016 и 2017г!Забравяш факта,че в един ел.автомобил няма помпи,дюзи,охладителни системи,DPF и би трябвало почти да не дава дефекти,а статистиката показва,че прецентоно спрямо годишното производство Тесла произвеждат едни от най-дефктните автомобили!И това,при условие,че няма място за сръвнение в броя части,системи и агрегати в една тесла и едно ауди!!!
  • #7
    ДДСто ( преди 6 години )
    И 20% от тези километри са навъртяни докато колите на тесла са отивали към сервизите за поредната сервизна акция!! :-) :-) :-)
  • #6
    бай Шиле ( преди 6 години )
    .. *** мозък.. в цените на електрокарите е заложен реципрочния разход на бензин до умирането на батриата бре.Заблудени овце..Отделно да не искаш някоя фирма да ти плаща че караш нейн продулт..вие сте извратени.Колата е РАЗХОД,дали за кефи или работа .Като не искаш не карай.. Иначе ти не печелиш ли ?Каквото и да правиш дали продаваш труда си или продукти през фирма ?Лицемерие нещо а ?
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е като при автомобилите с ДВГ колкото повече ги караш и толкова повече печели производителя.
  • #4
    ей ( преди 6 години )
    ..а ти кой си да квалифизираш бре саполь, ***,долнопробен.Ти може би имаш акции при Мъско ли?Ако нямаш си абсолютен бунак.Ми да сметнем колко км имат ВАГ през годините от създаването...толкова нули има сам ов астрономията,***. Ти смени 3 Тесли ли що ли ?аман от прошляци.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер, ама моя Модел 3, ще го видя накъде след 2020-а, както е тръгнало ...
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    кой си ти ли - бедно сеслко момченце със oпърдяни потурки, което гледа скъпите коли и жени и злобее.
  • #1
    Гост ( преди 6 години )
    Размахването на "големи" числа по този показател провокира в мен противоречиви чувства. Очевидно е, че искат да внушат усещането за допир до нещо грандиозно. Маркетинговият мотив е ясен, но дали е убедителен? 5-годишното производство на Тесла дало 11 млрд.км. Трите големи групи в челото дават всяка по над 10млн бр, коли годишто и всяка поотделно прави за година порядъци повече пробег. И най-важното - печели. Не мисля, че Тесла има полза от този показател. Е, кой съм аз, все пак?!
fallback
Последни