fallback

Така ли ще изглежда новият флагмански всъдеход на Opel?

Кросоувърът ще получи мотор на Peugeot и ще излезе през 2020 г.

След преминаването под контрола на алианса PSA Group германският производител Opel е стартирал разработка на нов флагмански кросоувър, който ще се настани над показания през миналата година модел Grandland X в гамата на марката.Известното италианско студио за 3D-дизайн – Asscaris Design, публикува в Instagram свое виждане за това как ще изглежда всъдеходът, който трябва да бъде на пазара след около 2 години. Новият флагман на Opel ще бъде крос-купе, което съчетава в себе си черти от Grandland X и от концептуалния модел  Buick Enspire, показан преди няколко дни. Някои елементи пък ще бъдат заети от концептуалното купе Opel Monza, представено през 2014 г.За модела се знае, че ще се произвежда в завода на Opel в Рюселхайм, който след закупуването на марката от PSA на практика остава без фирмените разработки на немската марка. Това означава, че кросоувърът ще използва платформата EMP2, която е в основата на модели като Peugeot 3008, 5008 и Citroen C5 Aircross. Не е ясно обаче какво задвижване ще използва автомобилът. Заради платформата EMP2, моделът ще се ограничи с 1,6-литровия турбомотор Prince, развиващ 200-270 к.с. В момента това е най-мощният двигател в гамата на Peugeot, така че той няма алтернатива.Що се касае до хибридното задвижване на Buick Enspire (на снимката), то е неприложимо за моделите на Opel. Американската марка принадлежи на концерна General Motors и нейният бъдещ сериен кросоувър ще използва напълно различни технически компоненти.Снимка: Instagram, General Motors 

Тагове: opel asscaris design
fallback
  • #4
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Както и да изглежда, в момента Опел прави най-хубавите коли заедно с Волво,Шкода и Алфа!Най- хармоничните!БМВ прави най-кривите и грозни коли...?!?!Мерцедес прави коли с прекрасна странична линия и приятна задница ,но с унищожителна бездарна предница приличаща на "Елантра"от преди 15 г......?!?!Ауди е в някакво безвремие,но безлично....?!?!Фолксваген прави пародия на Голф,но Пасата не е лош,но е много далеч от"Суперб".Точка и край !
  • #3
    пеУжеУидиоТ ( преди 6 години )
    тъй тъй, 1.6 моторче като макс и разбира се "патентованото" предно предаване за СУВ, с което пежаците станаха за смях по света!
  • #2
    Wane ( преди 6 години )
    @ГостКарах 2008 и Crossland X и макар да са технически идентични се усещаха различни. Може би е въпрос на фини настройки или пък субективно усещане, но го има. Другото е, че VAG работят на принципа с вътрешната конкyренция и поне откъм продажби нещата им се получават, та не е изключено PSA да искат да заложат на същия бизнес модел.Освен това не забравяй, че сред десетките и стотици хиляди купувачи на масовите коли, хората които знаят кой с кого си партнира или дели технологии са малцинство
  • #1
    Гост ( преди 6 години )
    Гложди ме съмнението, че французите още не знаят защо точно купиха Опел и какво точно смятат да правят с него. Данните на 3008 почти идентично се покриват с ГрандландХ.Сега се забелязва, че май са замислили конглокенция на 5008.Пък и на Еъркроса, който също е техен. Групата има необходимост от голям сув защото компактните 3008 и Грандланд са твърде компактни, но дали има необподимост от 3 такива, като всички ще знаят, че основната разлика ще е в емблемата върху капака?!
fallback
Последни