fallback

Kia Ceed - вече и официално

Корейската марка показа новия модел в интернет

Корейската компания Kia показа в интернет официални снимки на новото поколение Ceed – хечбекът е с нов дизайн, а от името му е изчезнал апострофът, който стоеше пред последната буква. Световната премиера на новия модел ще е в Женева през март. Новият Ceed е качен на новата платформа на Kia K2, като размерите му остават почти без промяна, колата е с 2 см по-широка и с 2,3 сантиметра по-ниска. Колесната база остава без промяна – 2650 мм. Обемът на багажника е нараснал с 15 литра – до 395 литра. Двигателната гама на новия Ceed включва два бензинови мотора с обем 1,4 литра – атмосферен и с турбо, като мощността им варира от 100 през 120 до 140 конски сили. Ще се предлага и 1,6-литров турбодизел, който ще има два варианта на мощност – 115 и 136 конски сили. Kia ще предлага моторите с 6-степенна механична трансмисия или с 7-степенна роботизирана кутия с два съединителя. От компанията определят новия Ceed като „най-технологичния модел” в сегмента, а оборудването му включва адаптивен круиз контрол, управление на част от функциите на колата чрез смартфон, аудиосистема JBL, мултимедийна система с три различни по големина дисплеи, както и електронни помощници, които следят за движение в лентата, за мъртвата зона в обзора на водача и помагат при паркиране и излизане от паркомястото. Производството на новия Ceed стартира през май, а продажбите в Европа – през лятото.

Тагове: kia kia ceed
fallback
  • #16
    Мнение ( преди 6 години )
    Всичките изглеждат като Голф - с малко понапудрена муцуна .Тоя клас да го нарекат Голф,верно скучна работа ,но явно най-практична и ноци най-малки разходи при производство и най-много при продажба!Маркетинг,всеки иска да оцелее,борба на пазара!Но пък за клиента е добре-ще се вдига качеството,нямат избор!
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    Снимките са с много лошо качество. Едно видео, за да се види. Според мен е много добро.https://youtu.be/GHyLXlTH0co
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тая с лявото или с дясното ще намига? :))))
  • #13
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новия Фокус видяхте ли го? Никаква идентичност нямат вече в тоя клас - абсолютно са като по калъп тая КИА, новия Фокус, Хуйдай и 30, Мзада 3 и Сеат Леон.
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е кой знае какво, но е далеч по-добро от всяка японска ЛЕГЕНда.
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много премерен дизайн,личи си,че е разработена в Европа.
  • #10
    са ( преди 6 години )
    Тъкмо мисля след 10-на години да сменя Примера-та(П11) с нещо такова като наследник!Хем ръчка,хем 6-степенна,хем 100 коня!Звучи добре,но Декра ще кажат след 6-7 години дали е така!!
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е платформата на i30.
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    HYUNDAI I30 !!!!!!!
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо не може да ме накара да сменя предния модел за този.Даже предния ми харесва повече най-вече отвън
fallback
Последни